Guvernul ar putea discuta joi un proiect de HG privind restituirea sumelor donate pentru „Cuminţenia Pământului”

Guvernul ar putea discuta în şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind stabilirea măsurilor necesare pentru restituirea sumelor donate în vederea achiziţionării de către stat, prin Ministerul Culturii, a operei de artă "Cuminţenia Pământului".
Economica.net - joi, 29 dec. 2016, 09:27
Guvernul ar putea discuta joi un proiect de HG privind restituirea sumelor donate pentru

Astfel, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului se numără un proiect de hotărâre privind stabilirea măsurilor necesare pentru restituirea sumelor încasate în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil, se arată într-un comunicat al Executivului remis joi Agerpres.

Sumele donate în vederea achiziţionării de către stat, prin Ministerul Culturii, a operei de artă ‘Cuminţenia Pământului’, realizată de sculptorul Constantin Brâncuşi, bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil, se restituie integral donatorilor din contul de disponibilităţi deschis la Trezoreria Statului şi/sau din conturile deschise la instituţiile de credit, până la data de 31 decembrie 2017″, se arată în proiectul de HG, care a fost publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Conform aceluiaşi proiect, sumele de bani provenind din SMS-uri şi din numerele liniilor de telefonie fixă, neîncasate până la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă, în baza unei liste pe care ministerul o va primi de la operatorii de telefonie mobilă şi de la integratorul tehnic, listă care va cuprinde numărul de telefon de la care a fost făcută donaţia prin SMS şi data tranzacţiei donaţiei prin SMS.

Totodată, pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului se află şi un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă victimelor tragicului eveniment din 30 octombrie 2015.

Executivul ar mai putea discuta joi şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 588/2016 privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2016 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia – S.A.

Pe agenda şedinţei se află şi un memorandum cu tema „Planul de acţiune pentru pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul UE în primul semestru 2019”.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...