Guvernul britanic prezintă un plan de reducere a cheltuielilor sociale cu 12 miliarde de lire sterline

Guvernul britanic a anunţat oficial miercuri, în faţa parlamentului, un plan de reducere a cheltuielilor sociale cu 12 miliarde de lire sterline, cu ocazia prezentării primului buget 100% conservator din Marea Britanie în ultimii 20 de ani, transmit AFP şi DPA.
Economica.net - mie, 08 iul. 2015, 13:19
Guvernul britanic prezintă un plan de reducere a cheltuielilor sociale cu 12 miliarde de lire sterline

Ministrul de finanţe britanic George Osborne a explicat în faţa parlamentarilor că a identificat economii de 12 miliarde de lire sterline (17 miliarde euro) ”în cheltuielile sociale” şi 5 miliarde de lire sterline ”în evaziunea fiscală şi dezechilibrele din sistemul nostru fiscal”.

Obiectivul executivului de la Londra este de a reduce deficitul bugetar ca proporţie din PIB astfel încât să se ajungă la un uşor excedent până în 2019-2020.

”Guvernelor li se cere să menţină acel excedent în perioade normale, adică atunci când nu este recesiune sau o încetinire semnificativă a creşterii economice. Nu trebuie decât să vă uitaţi la actuala criză din Grecia pentru a realiza că dacă o ţară nu îşi ţine sub control împrumuturile pe care le ia, atunci împrumuturile preiau controlul asupra ţării”, a afirmat ministrul de finanţe britanic.

”Marea Britanie cheltuieşte prea mult, se împrumută prea mult şi productivitatea noastră slabă arată că nu ne pregătim suficient, nu construim destul şi nu investim suficient de mult”, a explicat Osborne.

El a adăugat că proiectul de buget prezentat miercuri presupune investiţii anuale de cel puţin 37 de miliarde de lire sterline în consolidarea fiscală suplimentară.

Miercuri, în faţa reşedinţelor oficiale ale premierului britanic şi ministrului de finanţe britanic din Downing Street s-au adunat mai mulţi demonstranţi anti-austeritate. În cursul zilei sunt prevăzute proteste şi în alte oraşe britanice, manifestaţiile fiind susţinute de sindicate şi de formaţiunile politice de extremă-stânga.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...