1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Guvernul bulgar estimează că recolta din acest an va fi de 5 milioane de tone

Recolta de grâu a Bulgariei va fi aproximativ cinci milioane de tone în acest an, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, adăugând că ţara vecină va continua să fie un exportator net de cereale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

29 mai, 2020 | Agerpres

"Recolta de grâu din acest an va fi una bună, având în vedere condiţiile meteo", a spus Desislava Taneva la o conferinţă de presă. Ministrul Agriculturii a apreciat că Bulgaria va putea să îşi acopere necesarul intern de grâu, care este de aproximativ 1,8 milioane de tone, şi să menţină exporturile la un nivel consistent. "Cu siguranţă, Bulgaria îşi va păstra statul de exportator net de grâu", a spus Taneva.

Conform datele oficiale, în 2019 Bulgaria a recoltat 6,1 milioane tone de grâu şi a exportat peste hotare o cantitate de aproape 4,3 milioane de tone din recolta de grâu din 2019.

Desislava Taneva a spus că recolta din acest an va fi mai mică decât cea din anul precedent, din cauză că însămânţările au fost afectate de secetă în unele părţi ale Bulgariei, în special în nord-est.

În schimb, fermierii bulgari sunt mai pesimişti decât autorităţile de la Sofia. Preşedintele Asociaţiei producătorilor de cereale din Bulgaria, Kostadin Kostadinov, a estimat că în acest an recolta de grâu va fi de aproximativ 4,3 milioane de tone, cu aproximativ 30% mai mică decât cea din 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO