1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Extern

Guvernul ceh vrea să majoreze salariul minim cu 11%

Guvernul ceh intenţionează să majoreze salariul minim pe economic cu 11% de la începutul anului următor, până la 509 dolari, a declarat, joi, prim-ministrul Bohuslav Sobotka în faţa Parlamentului, transmite Reuters.

18 mai, 2017 | Agerpres

Dacă această măsură va fi aprobată de cabinet, va fi vorba de cea de a şasea majorare a salariului minim în tot atâţia ani, o dovadă a creşterii solide înregistrată de economia cehă, care în prezent are cea mai scăzută rată a şomajului din Uniunea Europeană.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, purtătorul de cuvânt al guvernului ceh, Martin Ayrer a precizat că salariul minim brut lunar va fi majorat până la 12.200 de coroane (509,48 dolari) de la 1 ianuarie 2018, comparativ cu 11.000 de coroane în prezent.

În urma acestei majorări, salariul minim pe economie în Cehia va ajunge la peste 40% din salariul mediu, care anul trecut a fost de 27.589 coroane, un obiectiv pe termen lung al guvernului de centru-stânga condus de Sobotka.

Premierul ceh a apreciat joi că noua majorare a salariului minim ar trebui aprobată undeva la mijlocul acestui an. În Cehia există puţin peste 100.000 de persoane care primesc salariul minim pe economcie, adică aproximativ 3% din forţa de muncă.

În primul trimestru al acestui an Produsul Intern Brut al Cehiei a înregistrat o creştere de 2,9% în ritm anual în timp ce rata şomajului a scăzut la 4,4%. De asemenea, în luna aprilie companiile din Cehia aveau disponibile 159.072 de locuri de muncă şi 327.199 de persoane erau înregistrate ca neavând un loc de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO