Guvernul Chinei cere eforturi pentru recuperarea consumului

Consiliul de Stat (Guvernul) din China a cerut sâmbătă "eforturi pentru accelerarea recuperării consumului" şi pentru "stabilizarea creşterii economice", potrivit presei chineze, citate de agenţia EFE și preluate de Agerpres.
AGERPRES - Dum, 29 ian. 2023, 15:05
Guvernul Chinei cere eforturi pentru recuperarea consumului

În cadrul unei reuniuni prezidate de premierul Li Keqiang, Executivul a semnalat că „principalul motor al economiei” este consumul şi a îndemnat „să fie implementate politici destinate impulsionării acestuia”.

De asemenea, Consiliul de Stat a cerut măsuri pentru „accelerarea recuperării consumului bazat pe contact”, cu referire la activităţile care au avut cele mai multe restricţii în perioada în care a fost în vigoare politica „zero Covid”, la care autorităţile au renunţat începând din decembrie.

Pe parcursul săptămânii de vacanţă prilejuite de Anul Nou Lunar, care s-a încheiat vineri, au fost înregistrate 308 milioane de călătorii, o cifră mai mare cu 23,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, când erau în vigoare restricţii de călătorie determinate de politica „zero Covid”.

În pofida relativei recuperări a sectorului turistic, unul dintre cele mai afectate de strategia „zero Covid”, comparativ cu perioada festivă din 2022, numărul de călătorii şi veniturile generate de industria de călătorii sunt în continuare sub cele înregistrate de Anul Nou Lunar din 2019, înainte de izbucnirea pandemiei.

În plus, Executivul a promis „măsuri de sprijin pentru stabilizarea comerţului internaţional” şi pentru „încurajarea companiilor chineze să participe la târgurile comerciale, atât naţionale cât şi internaţionale”, după aproape trei ani în care închiderea aproape totală a frontierelor a afectat contractele între companiile din China şi cele din afara ţării.

Cifrele oficiale au anunţat o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) al Chinei de 3%, în 2022, sub obiectivul guvernamental de 5,5% şi una dintre cele mai scăzute din ultimele decenii.

Firma de consultanţă Capital Economics a estimat recent o creştere de 5,5% a Chinei în 2023, datorită unei reveniri determinate de dispariţia perturbărilor în activitatea economică şi tendinţei spre politici favorabile creşterii.

Te-ar mai putea interesa și
Prelungirea Ghencea: Tronsonul 1 este realizat 25%, iar tronsonul 2 – 90%. Se caută al doilea constructor
Prelungirea Ghencea: Tronsonul 1 este realizat 25%, iar tronsonul 2 – 90%. Se caută al doilea constructor
Lucrările la tronsonul 1 din cadrul proiectului Prelungirea Ghencea sunt realizate în proporție de 25%, iar cele de pe tronsonul 2 au ajuns la un stadiu de 90%, a transmis marți viceprimarul......
Startup-ul românesc de video marketing Videowise obține o investiție de 3 milioane de dolari de la investitori strategici de la Google, Meta, Slack și alții
Startup-ul românesc de video marketing Videowise obține o investiție de 3 milioane de dolari de la investitori strategici ...
Videowise, platforma de video marketing pentru brandurile din e-commerce fondată în 2021 de designerul de produs Claudiu ...
Compania românească Robot Industries lansează primul robot cu Chat GPT integrat
Compania românească Robot Industries lansează primul robot cu Chat GPT integrat
Robot Industries, o companie 100% românească în domeniul soluțiilor de robotizare și automatizare, lansează în premieră ...
UE extinde, până în martie 2024, reducerea voluntară a cererii de gaze cu 15%
UE extinde, până în martie 2024, reducerea voluntară a cererii de gaze cu 15%
Statele membre ale Uniunii Europene au fost de acord marţi să prelungească cu un an, până în martie 2024, reducerea ...