Guvernul de la Berlin va sprijini companiile germane afectate de noile restricții de siguranță

Companiile afectate de noile măsuri de izolare din Germania ar trebui să solicite ajutor financiar şi se pot aştepta să primească rapid fondurile, a anunţat luni ministrul de Finanţe Olaf Scholz (foto), transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - lun, 02 nov. 2020, 15:50
Guvernul de la Berlin va sprijini companiile germane afectate de noile restricții de siguranță

Guvernul de la Berlin intenţionează să compenseze companiile afectate de restricţii plătindu-le până la 75% din vânzările lor din noiembrie 2019, ca parte a pachetului de asistenţă de zece miliarde de euro (11,63 miliarde de dolari). Detaliile programului încă se discută, a afirmat Scholz într-un interviu acordat Reuters.

„Deci, lucrurile se vor derula acum extrem de rapid”, a declarat ministrul de Finanţe. Acesta a răspuns cu prudenţă solicitărilor spitalelor de a amâna planificatele proceduri chirurgicale pentru a păstra capacitatea disponibilă pentru pacienţii cu COVID-19, urmând ca Executivul să le compenseze pentru veniturile pierdute.

Deşi Germania are flexibilitate financiară ţinând cont de planurile autorităţilor de a împrumuta peste 300 de miliarde de euro în 2020 şi în 2021, trebuie să se analizeze cu atenţie ce măsuri sunt importante, şi încă există capacitate disponibilă la un nivel ridicat în secţţiile de terapie intensivă, a explicat Scholz.

Acesta şi-a exprimat optimismul că noile măsuri de izolare din Germania vor fi eficiente.

Luni, Germania a intrat în carantină parţială, cu restricţii radicale privind contactele fizice şi închideri de întreprinderi pentru luna noiembrie, cu scopul de a frâna creşterea infecţiilor de coronavirus înaintea începerii sărbătorilor de Crăciun. Sunt închise restaurantele şi barurile, precum şi cinematografele, teatrele, muzeele şi alte facilităţi culturale şi de agrement.

Reuniunile în aer liber sunt de asemenea limitate la membrii a cel puţin două familii, cu maximum de zece persoane, potrivit regulilor decise de guvernul federal şi landurile germane săptămâna trecută.

Spre deosebire de prima carantină din acest an, şcolile şi grădiniţele rămân deschise, precum şi majoritatea magazinelor şi a saloanelor de coafură.

Institutul german Robert Koch a raportat luni 12.097 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ceea ce a urcat total la 545.027. De asemenea au fost înregistrate 49 de noi decese, aducând totalul la 10.530 de decese de la începutul pandemiei.

Te-ar mai putea interesa și
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Spania este ţara cu cea mai mare rată a şomajului din Europa, însă, pentru Sara Hernandez, un arhitect de sisteme informatice din Venezuela, a fost locul în care şi-a găsit extrem de rapid un......
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele ...
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...