Guvernul de la Paris dezminte că Moody’s urmează să retrogradeze ratingul suveran al Franţei

Guvernul francez a anunţat, joi, că nu a primit nici o notificare din partea Moody's Investors Service conform căreia agenţia de evaluare financiară urmează să revizuiască în scădere ratingul suveran al Franţei, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 18 sept. 2014, 14:12
Guvernul de la Paris dezminte că Moody's urmează să retrogradeze ratingul suveran al Franţei

Executivul dezminte informaţia publicată joi de publicaţia franceză ‘ L’Opinion’, care susţine că Moody’s va retrograda, vineri, cu o treaptă, de la Aa1′ la ‘Aa2’, ratingul suveran atribuit Franţei, după ce, săptămâna trecută, cabinetul a anunţat că va avea nevoie de mai mult timp pentru a reduce deficitul, scrie Agerpres

‘Guvernul neagă raportul din L’Opinion, nu s-a primit nici o informaţie de la Moody’s în acest moment’, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe, pentru Reuters.

Publicaţia franceză a anunţat, joi, că agenţia a trimis Guvernului un mail în care avertizează asupra viitoarelor acţiuni de rating.

Deficitul bugetar al Franţei va creşte în 2014 pentru prima dată în ultimii cinci ani, a anunţat săptămâna trecută ministrul de Finanţe, Michel Sapin, încălcându-şi astfel promisiunea de a reduce deficitul la 3,8% din PIB anul acesta şi la limita de 3% din PIB stabilită de Uniunea Europeană pentru 2015.

Rata scăzută a inflaţiei şi stagnarea celei de-a doua economii europene au redus veniturile colectate din taxe şi sumele economisite de populaţie, a explicat oficialul francez.

Anul acesta, deficitul bugetar al Franţei va urca la 4,4% din PIB, de la 4,3% din PIB anul trecut, a anunţat Michel Sapin.

Guvernul preşedintelui Francois Hollande a exclus majorarea taxelor pentru a reduce deficitul şi a menţine ţintele de reducere a cheltuielilor.

Franţa va reuşi doar în 2017 să-şi reducă deficitul la limita de 3% din PIB stabilită de UE, a afirmat ministrul francez de Finanţe, după ce, anterior, se angajase să îndeplinească acest obiectiv până în 2015.

Deja Franţa a obţinut o prelungire cu doi ani a termenului pentru reducerea deficitului şi este greu de crezut că va mai fi extins termenul limită.

Institutul Naţional de Statistică din Franţa (Insee) a anunţat recent că economia franceză a stagnat în al doilea trimestru, la fel ca şi în primele trei luni, din cauza scăderii investiţiilor companiilor, precum şi a unei contribuţii negative a comerţului exterior.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...