Guvernul discută în şedinţă două Ordonanţe de urgenţă, pe transporturi şi pe mediu

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de miercuri, două OUG, una pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport şi cealaltă referitoare rezolvarea problemelor de mediu, precum şi un proiect de lege, anunţă News.ro.
Economica.net - mar, 15 mart. 2016, 20:43
Guvernul discută în şedinţă două Ordonanţe de urgenţă, pe transporturi şi pe mediu

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul ar urma să discute, în şedinţa de miercuri, două proiecte de Ordonanţă de urgenţă. Prima se referă la „reglementarea unor măsuri necesare rezolvării problemelor de mediu care fac obiectul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene”. Cea de a doua OUG priveşte unele măsuri pentru „accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropeană, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”.

Pe agenda Guvernului se regăseşte şi un Proiect de lege pentru ratificarea Acordului de garanţie între Statele membre UE şi Banca Europeană de Investiţii privind împrumuturile care urmează a fi acordate de către Banca Europeană de Investiţii pentru proiectele de investiţii din Statele din Africa, Caraibe şi Pacific, şi din Ţările şi Teritoriile de peste mări, precum şi a Acordului privind administrarea arieratelor între Statele Membre UE şi Banca Europeană de Investiţii privind procedurile de plată şi rambursare în cadrul Acordului de Garantare privind împrumuturile care urmează a fi acordate de către Banca Europeană de Investiţii pentru proiectele de investiţii din Statele din Africa, Caraibe şi Pacific, precum şi din Ţările şi Teritoriile de peste mări, semnate de România, în data de 1 iulie 2015, la Bucureşti.

Membrii Cabinetului Cioloş vor discuta, de asemenea, o serie de Proiecte de Hotărâre pentru aprobarea Acordului de Înţelegere între Guvernul României şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Asistenţa pentru Implementarea Proiectelor Finanţate prin Intermediul Instrumentelor Structurale ale Uniunii Europene, semnat la Bucureşti la 2 februarie 2016 şi un alt act normativ pentru aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României şi Banca Mondială cu privire la Parteneriatul pentru Modernizarea Administraţiei Publice şi Sprijinirea Reformelor Structurale, semnat la Bucureşti la 11 ianuarie 2016.

Un alt proiect de hotărâre se referă la modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

De asemenea, în şedinţă ar putea fi discutate o serie de proiecte de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcţii şi amenajări la terenuri din cadrul unor imobile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale în mai multe judeţe.

Aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, este un alt act normativ pe care miniştrii lui Cioloş l-ar putea aproba.

Memorandumul cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Aranjamentului de implementare între Autorităţile Desemnate ale României şi Statele Unite ale Americii privind detaliile tehnice ale facilităţilor şi zonelor convenite pentru implementarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României, ar putea fi aprobat în şedinţa de miercuri.

La capitolul „Note”, una privind stadiul implementării Strategiei Naţionale în domeniul Achiziţiilor Publice – luna martie 2016, ar putea fi luată în discuţie de către cabinet.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...