1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Guvernul estimează pentru septembrie finalizarea evaluării şi contractarea proiectelor POS CCE

Premierul Victor Ponta şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, i-au anunţat pe beneficiarii Programului Operational Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) că toate proiectele vor fi evaluate până la 15 septembrie şi în aceeaşi lună va fi realizată şi contractarea.

27 aug, 2013 | Mediafax

Cei doi au transmis beneficiarilor POS CCE o scrisoare în care arată că Guvernul a aprobat un Plan de Acţiuni pentru deblocarea rapidă a programului.

În acest scop, s-au selectat din mediul privat 167 experţi pentru evaluarea tuturor cererilor de finanţare - 25 de experţi în domeniul juridic, 40 de experţi verificare cereri de rambursare şi 20 experţi în achiziţii publice.

Experţii au început activitatea de evaluare a cererilor depuse în cadrul Axel prioritare 1 "Un sistem productiv Inovativ si eco-eficient" (IMM-uri), fiind vorba de 3.902 cereri de finanţare, depuse încă din perioada guvernărilor anterioare şi neevaluate, cu un buget disponibil de 359 milioane euro, şi cu o valoare a proiectelor de 1,2 mlliarde euro.

Potrivit documentului, la 20 august, din cele 1.442 cereri de finanţare pentru investiţii mici intrate în evaluare, au fost finalizate şi declarate admise (cu punctaj de minim 60 de puncte), 647 de cereri.

În consecinţă, Guvernul estimează că procesul de evaluare pentru toate operaţiunile se va încheia până la 15 septembrie.

Guvernul a decis totodată suplimentarea bugetului programului până la suma maxima cerută la finanţare de proiectele admise după evaluarea tehnico-financiară, astfel încât toate proiectele depuse şi care întrunesc condiţiile tehnico-financiare prevăzute (punctajul de minim 60 de puncte) vor avea şi finanţare.

Executivul dă asigurări în scrisoare că proiectele vor fi contractate rapid, la începutul lunii septembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO