1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Guvernul german şi-a îmbunătăţit uşor estimările privind evoluţia economiei în 2020

Guvernul german va da publicităţii săptămâna aceasta noile sale estimări îmbunătăţite privind evoluţia economiei în 2020, a declarat luni pentru Reuters o sursă guvernamentală din apropierea acestui dosar.

26 oct, 2020 | Agerpres

Potrivit acestei surse, în prezent Guvernul de la Berlin mizează în acest an pe o contracţie a Produsului Intern Brut de 5,5%, în loc de un declin de 5,8% cât estima anterior. Aceasta înseamnă că recesiunea provocată de pandemia de coronavirus va fi uşor mai mică decât pierderile provocate de criza financiară globală din 2009, când PIB-ul Germaniei a înregistrat o contracţie de record de 5,7%.

În schimb, pentru 2021, Guvernul german mizează în continuare pe estimările anterioare privind un avans al PIB de 4,4%, susţine sursa citată de Reuters.

Ministerul german al Economiei a refuzat să facă comentarii precizând doar că ministrul Peter Altmaier va da miercuri publicităţii noile estimări revizuite.

Economia germană, motorul Europei, a înregistrat o contracţie de 9,7% în trimestrul al doilea, pe măsură ce cheltuielile gospodăriilor, investiţiile companiilor şi schimburile comerciale s-au prăbuşit în cea mai gravă perioadă a pandemiei. Ulterior, relaxarea restricţiilor, cumulată cu un pachet de măsuri fără precedent de salvare şi stimulare, a condus la o revenire robustă în trimestrul al treilea. În prezent însă creşterea explozivă a numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus a provocat îngrijorări cu activitatea economică ar putea încetini din nou.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO