1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Guvernul Germaniei revizuieşte în creştere, la 1,1%, estimările privind evoluţia economiei în 2020

Guvernul german a revizuit miercuri în creştere estimările privind evoluţia economiei în acest an, de la 1% la 1,1%, transmit Reuters şi AP.

29 ian, 2020 | Agerpres

Germania, cea mai mare economie din Europa, înregistrează creştere de zece ani consecutiv, dar expansiunea de 0,6% de anul trecut a fost cea mai slabă din 2013. Avansul de anul trecut a fost sprijinit de cheltuielile private, în timp ce exporturile şi producţia industrială au încetinit.

"Economia va avea o evoluţie mai bună anul acesta decât ne aşteptam anul trecut. Perspectivele s-au îmbunătăţit, dar nu putem fi mulţumiţi de actualul ritm de creştere. Datele actuale privind evoluţia economiei încă sunt prea scăzute", a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Pentru 2021, Guvernul german a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei, de la 1,5% la 1,3%.

Tot miercuri, Peter Altmaier a declarat că este nevoie de mai mult timp şi de mai multe date pentru a cuantifica orice posibile efecte negative asupra economiei germane ale epidemiei de coronavirus din China, care s-a soldat cu peste 130 de morţi în statul asiatic.

China este cel mai important partener comercial al Germaniei, ţară în care au fost confirmate patru cazuri de coronavirus.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO