1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Guvernul grec ar putea demisiona dacă majoritatea grecilor va vota "da" la referendum - Varoufakis

Ministrul grec de finanţe Yanis Varoufakis a declarat joi pentru postul de radio australian că guvernul de la Atena ar putea demisiona în caz că majoritatea grecilor va vota la referendumul de duminică în favoarea propunerii de acord a creditorilor ţării, relatează AFP.

02 iul, 2015 | Agerpres

Ministrul grec de finanţe Yanis Varoufakis a declarat joi pentru un post de radio australian că guvernul de la Atena ar putea demisiona în caz că majoritatea grecilor va vota la referendumul de duminică în favoarea propunerii de acord a creditorilor ţării, relatează AFP.

'Am putea demisiona, dar o vom face în spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea după noi', a declarat ministrul. 'Credem că verdictul poporului trebuie respectat', a mai spus ministrul de finanţe, conform căruia 'nimic nu s-a sfârşit' iar negocierile cu creditorii ţării vor fi reluate după referendum.

'Nu sunt un prim-ministru care să rămână în post fie că plouă, fie că e vânt', a afirmat anterior premierul stângii radicale Alexis Tsipras, întrebat în legătură cu eventuala sa demisie în cazul în care grecii vor vota majoritar în favoarea propunerii de acord a creditorilor de săptămâna trecută.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri în presa elenă, aproape un grec din doi (46%) are intenţia de a vota 'nu' la referendum, dar proporţia a scăzut puternic după introducerea restricţiilor de mişcare a capitalului, de la 57% în urmă cu două zile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO