1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Guvernul grec se așteaptă ca economia să scadă cu 5% - 10% în acest an

Ministrul grec de Finanțe a declarat astăzi că se așteaptă ca economia Greciei să scadă în acest an cu 5% - 10% din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea extinderii pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

25 apr, 2020 | Reuters

“Se pare că trebuie să stabilim un interval între 5% și 10%”, a declarat ministrul de Finanțe Christos Staikouras (foto), la un postul grec de televiziune Open TV. El a adăugat că aceste estimări se schimbă constant, în funcție de rezultatele restricțiilor de a limita răspândirea pandemiei și de modul în care acestea vor fi ridicate.

Vineri seară, Grecia a anunțat că a înregistrat 2.490 de cazuri de îmbolnăviri de coronavirus și 130 de morți. Comparativ cu alte state din Uniunea Europeană, pandemia nu a lovit atât de puternic această țară.

Grecia, care a reușit în 2018 să-și încheie obligațiile pentru trei planuri internaționale de salvare din faliment, se află într-o faza de revenire economică după 10 ani de criză a datoriilor care i-au adus o scădere de 25%. Economia locală a crescut cu 1,9% în 2019, ajutată de explozia turismului, lucru care ar fi fost de așteptat să se întâmple și în acest an.

Fondul Monetar Internațional a anunțat că se așteaptă că economia Greciei să scadă cu 10% în 2020, iar șomajul să urce până la 22,3%, de la 16,4, cât era în ianuarie. Grecia a prelungit perioada de restricții cu încă o săptămâna, până pe 4 mai, urmând că după aceea să le relaxeze treptat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO