1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Guvernul înfiinţează Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, în subordinea preşedintelui ANAF

Guvernul înfiinţează Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu personalitate juridică şi buget propriu, în subordinea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), reiese dintr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, potrivit Agerpres.

11 sep, 2015 | Agerpres

Conform notei de fundamentare a actului normativ, această măsură a fost recomandată, printre altele, şi de către Fondul Monetar Internaţional, în Raportul întocmit în luna august 2015.

În plus, hotărârea prevede organizarea şi funcţionarea în cadrul aparatului propriu al ANAF a Direcţiei de executare silită cazuri speciale, precum şi a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atribuţii în coordonarea şi monitorizarea modalităţilor de executare silită, inclusiv a valorificării bunurilor sechestrate prin modalităţile prevăzute de lege, precum şi a aplicării măsurilor asiguratorii, potrivit legii.

Pe de altă parte, Direcţia verificări fiscale care gestionează programul de creştere a conformării voluntare a persoanelor cu venituri mari se reorganizează la nivel de direcţie generală, sub denumirea Direcţia generală control venituri persoane fizice.

Numărul total de posturi alocat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va fi suplimentat cu 1.000 posturi, justificat, în principal, de volumul activităţii de executare silită pentru care se constituie şi structura nouă de executare silită cazuri speciale, deficitul de personal de la nivelul altor direcţii, şi alte operaţiuni care necesită personal suplimentar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO