1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Guvernul invită cetăţenii să dezbată proiectul de buget pe 2016

Guvernul invită cetăţenii la dezbaterea publică despre structura și prioritățile proiectului de Buget 2016. Întâlnirea va avea loc miercuri, 9 decembrie, între orele 14:00 - 16:00, la Palatul Victoria, str. Piața Victoriei, nr. 1.

07 dec, 2015 | Economica.net

La eveniment vor participa Ministrul Finanțelor Publice - Anca Dragu, Ministrul Transporturilor - Dan Costescu, Ministrul Fondurilor Europene - Aura Răducu și Ministrul Agriculturii - Achim Irimescu. Selecția Miniștrilor - invitați s-a făcut în raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la prioritățile Bugetului pentru 2016, potrivit comunicatului publicat astăzi de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Organizațiile neguvernamentale și alte categorii de cetățeni sunt rugate să transmită până marți, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o secțiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoțite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016.

Formatul propus pentru această întâlnire este următorul: 30 de minute - intervențiile inițiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale miniștrilor prezenți, 1 oră și 30 de minute - sesiune constând în susținerea punctelor de vedere de către participanții selectați (întrebările care nu beneficiază de prezența în sală a celor care le-au formulat, vor fi citite de către organizatori), în limita timpului alocat (3 minute/intervenție, având în vedere și pledoaria depusă anterior în scris, urmată de răspunsul aferent din partea Ministrului vizat).

"În cadrul evenimentului o organizație/un cetățean va prezenta un singur punct de vedere/o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenției în scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoană interesată este invitată să continue/să inițieze comunicarea cu Ministerul Finanțelor pe Buget 2016 și separat de această dezbatere. Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail și susținute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane și reprezentanți ai organizațiilor dar fără intervenții, în scopul informării. Declarații/interviuri cu presa se vor putea realiza după eveniment, în afara spațiului dezbaterii publice.În funcție de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureștiului și chiar din afara țării, să participe la această importantă temă națională", se mai arată în comunicat.

Informații privind proiectul de Buget 2016 se găsesc pe site-ul Ministerului Finanțelor, la adresa http://goo.gl/u3BMQu, iar o variantă sintetizată (prezentată în formă interactivă de către o platformă creată și pusă la dispoziție gratuit de mediul neguvernamental) este disponibilă la adresa: http://openbudget.ro/project/2016/

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO