1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Extern

Guvernul italian a solicitat garanții că migranții din afara UE vor fi redistribuiți echitabil între statele blocului comunitar

Premierul italian Giuseppe Conte (foto) a calificat drept un pas important către o politică migratorie europeană noul plan privind azilul prezentat miercuri de Comisia Europeană, dar a cerut garanţii privind redistribuirea migranţilor către celelalte state ale UE şi repatrierea celor fără drept de azil, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

23 sep, 2020 | Agerpres

''Pactul asupra migraţiei este un pas important către o politică migratorie cu adevărat europeană. Consiliul European trebuie acum să conjuge solidaritatea şi responsabilitatea'', a scris premierul italian pe Twitter.

''Avem nevoie de certitudine asupra repatrierilor şi relocărilor: ţările din prima linie nu pot gestiona singure fluxurile (migratorii) în numele Europei'', a adăugat Conte, după ce Comisia Europeană a propus un pact european asupra migraţiei şi azilului care cuprinde un mecanism de 'solidaritate obligatorie' între statele membre.

Deşi nu sunt prevăzute cote obligatorii de refugiaţi ca în 2016, conform noii propuneri Comisia Europeană va stabili totuşi cote pentru statele membre ale UE în funcţie de populaţia şi de nivelul lor de dezvoltare economică, dar aceasta vor avea ca alternativă în locul relocărilor alte contribuţii, precum finanţarea şi efectuarea repatrierii migranţilor fără drept de azil sau construcţia de tabere de refugiaţi.

Acestea sunt însă alternative nerealizabile pentru ţările mici, care nu au mijloacele necesare, remarcă pentru AFP o sursă europeană. Mai mult, unele state de origine ale migranţilor refuză să-şi preia cetăţenii înapoi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO