1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

Guvernul limitează remuneraţiile reprezentanţilor statului în AGA

Executivul a adoptat, miercuri, o Ordonanţă care prevede limitarea remuneraţiilor reprezentanţilor statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale în AGA.

21 aug, 2013 | Mediafax

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Ordonanţa privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau majoritari sau deţin direct sau indirect o participaţie majoritară vizează alinierea legislaţiei naţionale în domeniu.

"Prin Memorandumul de politici economice şi financiare asumat de Guvern în angajamentul cu Fondul Monetar Internaţional, sunt definite întreprinderile de stat monitorizate cărora le sunt aplicabile unele măsuri de disciplină economică-financiară. Pentru alinierea legislaţiei naţionale în domeniu, Guvernul a adoptat prezenta Ordonanţă", arată sursa citată.

Principalele prevederi ale actului normativ vizează definirea unor termeni şi expresii care se utilizează la elaborarea, fundamentarea şi aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli, modalitatea de aprobare fundamentare şi rectificare a bugetelor de venituri şi cheltuieli, stabilirea actului normativ prin care se aprobă formatul, structura BVC, a anexelor de fundamentare şi a modului de calcul al indicatorilor economico-financiari, a termenelor până la care se prezintă, în vederea aprobării BVC-urilor şi a contravenţiilor, sancţiunilor şi organelor abilitate în constatarea şi aplicarea acestora şi limitarea remuneraţiilor reprezentanţilor statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale în AGA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO