Guvernul Marii Britanii pregăteşte legislaţia pentru a declanşa Brexitul – Sky News

Guvernul britanic pregăteşte legislaţia pentru a declanşa procedura oficială de ieşire din Uniunea Europeană, a anunţat luni Sky News, în ciuda afirmaţiilor prim-ministrului Theresa May că este încrezătoare că se va putea opune cu succes unei decizii a justiţiei ce ar putea întârzia Brexitul, relatează Reuters.
Economica.net - lun, 07 nov. 2016, 12:11
Guvernul Marii Britanii pregăteşte legislaţia pentru a declanşa Brexitul - Sky News

Înalta Curte a Angliei a decis săptămâna trecută că guvernul condus de May trebuie să obţină aprobarea parlamentului înainte de a invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona al UE, o lovitură pentru planurile prim-ministrului britanic de a lansa procesul de divorţ până la sfârşitul lunii martie 2017.

Consilierii lui May au anunţat că guvernul va contesta această decizie la Curtea Supremă. Theresa May este hotărâtă să pună în aplicare ceea ce ea numeşte ‘voinţa poporului’, în timp ce consilierii săi s-au declarat siguri că recursul va fi câştigat.

Potrivit surselor citate de Sky News, guvernul pregăteşte un proiect de lege care va trebui dezbătut în ambele camere ale parlamentului în cadrul unui proces care s-ar putea dovedi de durată.

Faptul că May vrea să se asigure că guvernul are prioritate în deciziile pe tema procesului de separare de Uniunea Europeană i-a înfuriat pe unii parlamentari. De altfel, unul dintre membrii partidului ei conservator, la putere, a demisionat săptămână trecută, fapt ce a adâncit divergenţele după referendumul din iunie.

În timp ce aceia care au făcut campanie să rămână în Uniunea Europeană speră că decizia instanţei va îndulci condiţiile de divorţ pentru Marea Britanie, militanţii pro-Brexit şi ziarele eurosceptice britanice i-au atacat pe judecători pentru ceea ce au numit o ‘trădare a votului’.

Duminică, May şi-a exprimat sprijinul pentru sistemul judiciar al Marii Britanii şi pentru presă, dar a insistat că ea este cea care va conduce ţara în procesul de ‘divorţ’ de UE. ‘În timp ce unii caută să ne lege mâinile în procesul de negocieri, guvernul va merge mai departe cu sarcina de a pune în practică decizia poporului britanic’, a declarat ea, citată într-un comunicat, înainte de a pleca într-o vizită axată pe chestiuni comerciale în India.

Te-ar mai putea interesa și
„Autostrada Ford Otosan”: Turcii de la Ozaltin au realizat o treime din contractul de finalizare a lucrărilor VIDEO
„Autostrada Ford Otosan”: Turcii de la Ozaltin au realizat o treime din contractul de finalizare a lucrărilor ...
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a postat marți imagini de pe tronsonul 1 (17,7 km) al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12). Potrivit Regionalei din Bănie, stadiul......
Kaufland oferă clienților care returnează ambalaje purtătoare de garanție reduceri echivalente cu garanția recuperată
Kaufland oferă clienților care returnează ambalaje purtătoare de garanție reduceri echivalente cu garanția recuperată
Retailerul german Kauafland oferă clienților care returnează ambalaje cu garanție reduceri egale cu valoare garanției ...
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, ...
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Conform ACAROM, care citează datele DGCPI, înmatriculările de autoturisme noi din România au crescut în aprilie 2024 ...