1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Guvernul polonez intenţionează să reducă impozitul pe venit la 17%

Guvernul polonez intenţionează să reducă impozitul pe venit pentru salariaţi cu 1%, de la 18% la 17%, relevă un comunicat al executivului difuzat cu trei luni înaintea alegerilor legislative din această ţară, transmite dpa.

16 iul, 2019 | Agerpres

Măsura urmează să intre în vigoare cu puţin timp înaintea scrutinului, a cărui dată încă nu a fost stabilită exact de şeful statului, dar va fi între 13 octombrie şi 10 noiembrie.

De schimbarea prevăzută, care mai trebuie să primească şi avizul parlamentului, pot beneficia circa 25 de milioane de polonezi şi aplicarea ei va costa anual 9,6 miliarde de zloţi (2,6 miliarde de dolari) din banii publici.

Scăderea anunţată constituie una din promisiunile electorale ale premierului Mateusz Morawiecki, se aminteşte în comunicat.

Ea face parte dintr-un pachet de stimulente fiscale în valoare de circa 40 de miliarde de zloţi ce cuprinde şi a 13-a pensie, extinderea programului de alocaţii pentru copii şi scutirea de impozit pe venit a tinerilor de până în 26 de ani.

Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), naţionalist conservator, aflat la guvernare în Polonia urmează să câştige un nou mandat la alegerile din toamnă, având un avans confortabil faţă de formaţiunile de opoziţie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO