1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Guvernul polonez va redeschide centrele comerciale începând din 28 noiembrie

Centrele comerciale din Polonia se vor redeschide pe 28 noiembrie, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki (foto), citat de Reuters, relatează Agerpres.

21 noi, 2020 | Agerpres

Şcolile poloneze vor rămâne închise până la 24 decembrie. Măsurile sunt luate în contextul pandemiei de COVID-19.

Executivul de la Varşovia a închis, începând din 7 noiembrie, sălile de concerte, teatrele şi alte obiective publice după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 în Polonia.

"Există o condiţie: disciplina fiecărui mall, fiecărui magazin de mobilă. În caz contrar, aceste magazine vor fi închise", a declarat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

"Aceste decizii pot salva sute de mii de locuri de muncă, iată de ce le adoptăm", a spus el, lansând un apel către polonezi să evite călătoriile în perioada sărbătorilor de iarnă.

El a lansat un apel către conaţionali să evite călătoriile în perioada sărbătorilor de iarnă, explicând că guvernul examinează restricţii pentru a limita deplasările.

"Reducerea contactelor este fundamentală pentru evoluţia pandemiei. Lucrăm la opţiunile juridice pentru reducerea circulaţiei", a subliniat Mateusz Morawiecki.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, a scăzut substanţial în sondaje în ultimele săptămâni pe fondul criticilor împotriva modului în care gestionează epidemia de COVID-19.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a numărului de persoane testate pozitiv. Polonia a raportat vineri 22.464 de noi cazuri de Covid-19 şi 626 de decese în 24 de ore.

Numărul total al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în această ţară a ajuns la 819.262, iar cel al deceselor cauzate de Covid-19 la 12.714.

Începând din martie, ziua cu cele mai multe noi cazuri de Covid-19 (27.875) în Polonia a fost 7 noiembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Varşovia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO