1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

News

Guvernul prelungeşte acordarea de sprijin financiar pentru răniţii din Colectiv

Persoanele grav afectate în urma incendiului din 30 octombrie 2015 în Clubul Colectiv care beneficiază de servicii medicale cu internare sau în ambulatoriu vor fi sprijinite financiar şi după 1 ianuarie 2017, potrivit unei Hotărâri adoptate joi de Guvern.

29 dec, 2016 | Mediafax

Aceste ajutoare de urgenţă se acordă până la finalizarea perioadei de tratament, termenul limită fiind sfârşitul anului 2018, indiferent dacă tratamentul se efectuează în ţară sau în străinătate în state membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau în alte state.

Este vorba despre alte tratamente decât cele susţinute în baza OUG 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate, respectiv de sprijin pentru însoţitorii victimelor, acordat din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Acest ajutor acoperă costuri legate de cazarea şi transportul persoanelor însoţitoare, deşi este acordat efectiv tot pe numele victimelor.

Actul normativ adoptat astăzi asigură continuarea şi după 1 ianuarie 2017 a sprijinului acordat persoanelor rănite în incendiul din Colectiv care urmează încă tratamente.

Ajutoarele de urgenţă se acordă astfel:


- Echivalentul în lei a câte 2.000 de euro lunar, în cazul tratamentului în străinătate;
- Câte 100 de lei/zi în cazul tratamentului în ţară în altă localitate decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau are reşedinţa rănitul;
- Câte 30 lei/zi în cazul tratamentului în ţară în localitatea în a cărei rază teritorială domiciliază sau are reşedinţa rănitul.

Ajutoarele se acordă la cererea persoanei rănite, depusă la agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţită de copia actelor de identitate. În situaţia în care rănitul se află în străinătate, documentele se depun la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale MAE, care le retransmit Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Aceste ajutoare suplimentare se plătesc din sume alocate de la bugetul de stat în, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, iar plata se efectuează prin agenţiile de plăţi şi inspecţie socială, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO