1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

News

Guvernul promite salarii şi pensii mai mari în 2014. Câţi bani îi trebuie pentru majorări

Salarii majorate cu 3% pentru bugetarii cu lefuri mici, pensii mai mari, CAS redus pentru angajator şi reducerea fiscalităţii pentru cei cu salariul minim pe economie sunt câteva din planurile anunţate de Guvern pentru 2014. Dintre acestea, doar pensiile majorate sunt trecute negru pe alb în schiţa bugetului. În plus, ca să aplice doar două dintre măsuri, Guvernul are nevoie de câteva miliarde de lei, informează România TV.

20 oct, 2013 | ECONOMICA.net

Guvernul vrea să majoreze pensiile conform Legii pensiilor, adică să acopere cu 100% rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea salariului mediu brut economie, să crească cu 3% salariile bugetarilor cu venituri mici şi să reducă CAS-ul la angajator sau, ca măsură alternativă, să reducă fiscalitatea pentru cei cu salariul minim.

Deocamdată, în schiţa preliminară a proiecţiei bugetare pentru 2014 sunt prevăzute pensii majorate cu 3,75% şi restricţionarea tichetelor de masă şi a primelor de vacanţă.

Pentru majorarea pensiilor este nevoie de circa 2 miliarde de lei, pentru a compensa reducerea CAS la angajator de 3 miliarde, iar pentru acoperirea deficitului creat de reducerea TVA la pâine de alte 400 milioane de lei, informează România TV.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO