Guvernul rus vrea un brand auto de lux autohton care să concureze BMW şi Mercedes

Producătorii ruşi de automobile analizează o propunere a guvernului de la Moscova de creare a unui brand de lux care să concureze mărci occidentale precum BMW, Mercedes-Benz şi Audi şi par interesaţi de idee, relatează Automotive News Europe.
Economica.net - joi, 14 feb. 2013, 16:47
Guvernul rus vrea un brand auto de lux autohton care să concureze BMW şi Mercedes

În prezent, branduri ruseşti precum ZiL construiesc sedanuri blindate pentru oficiali guvernamentali de rang înalt.

Ministrul rus al Industriei, Denis Manturov, a declarat că vrea ca producătorii auto să fabrice maşini de lux pentru un segment mai mare de piaţă.

Manturov a cerut ZiL, Marussia Motors şi GAZ Group să prezinte propuneri de dezvoltare a unui brand de lux, cu promisiunea unui sprijin din partea statului pentru proiect.

„Sper ca până la sfârşitul primului semestru să avem o viziune asupra scenariului care va fi adoptat”, a declarat Manturov publicaţiei Rossiiskaya Gazeta.

Compania ZiL se concentrează în prezent pe construcţia unei limuzini blindate pentru preşedintele Vladimir Putin. ZiL ar putea însă să îşi regândească strategia dacă va exista cerere pe piaţă”, a declarat Tatiana Lomakina, purtător de cuvânt al companiei.

O reprezentantă a GAZ a refuzat să comenteze până ce guvernul va alege proiectul, iar un purtător de cuvânt al Marussia a spus că producătorul auto lucrează la o propunere.

Vânzările de maşini de lux din Rusia au înregistrat anul trecut o creştere explozivă, iar BMW şi Mercedes-Benz concurează strâns pentru poziţia de lider, urmate de Audi.

BMW a consemnat în 2012 un avans de 33% a livrărilor, la 37.515 automobile, Mercedes de 29%, la 37.436 unităţi, în timp ce volumul Audi a urcat cu 44%, la 33.512 unităţi, potrivit Asociaţiei Companiilor Europene în Rusia.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...