1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Guvernul Spaniei a aprobat programe de 7,3 miliarde euro pentru dotarea armatei până în 2032

Guvernul spaniol a aprobat vineri un program de reînnoire a materialului militar, pentru care vor fi alocate 7,3 miliarde de euro până în anul 2032 şi de la care se aşteaptă crearea a mii de locuri de muncă în ţară, transmite AFP.

14 dec, 2018 | Agerpres

"Este o cheltuială socială pentru că aceste cheltuieli militare contribuie la securitate şi apărare, dar (...) şi la crearea de locuri de muncă", a declarat ministrul apărării, Margarita Robles, într-un interviu radiofonic.

"Vom obţine peste 7.000 de locuri de muncă timp de 9 ani în zone precum Galicia, Asturias, unde aceste locuri de muncă sunt absolut indispensabile", a subliniat ministrul spaniol.

Cele trei programe militare "vor genera cel puţin 8.500 de locuri de muncă directe şi indirecte în anii următori", a precizat Ministerul Apărării, după şedinţa de guvern.

Autorităţile au anunţat joi că grupul public de şantiere navale Navantia va construi cinci fregate F-110 pentru marina militară spaniolă, pentru un contract de 4,3 miliarde de euro.

Vineri, ministerul a adăugat că 2,1 miliarde de euro vor fi investite pentru dezvoltarea şi construirea a 348 de vehicule blindate VCR 8x8, care le vor înlocui pe cele care pun în pericol vieţile militarilor spanioli din cauza "lipsei blindajului necesar", după cum a explicat ministrul Robles, referindu-se la decesul mai multor soldaţi spanioli în Liban în 2007.

Al treilea program vizează modernizarea avioanelor de luptă Eurofighter din dotarea aviaţiei militare spaniole. Madrid a comandat 73 de aparate Eurofighter, ultimele patru urmând să fie livrate în 2019.

Potrivit NATO, în 2018 Spania a alocat 0,93% din PIB pentru cheltuielile militare.

Madridul s-a angajat, ca şi celelalte state NATO, să aloce cel puţin 2% din PIB bugetului de apărare la orizontul lui 2024.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO