1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Guvernul thailandez intenţionează să perceapă turiştilor o taxă de 3 dolari până la sfârşitul anului

Guvernul thailandez intenţionează ca până la sfârşitul anului să instituie o taxă de 100 de bahţi (3 dolari) pentru turişti pentru a le acoperi asigurarea de sănătate, a informat un responsabil pentru turism, citat vineri de dpa şi VNA.

24 mai, 2019 | Agerpres

Noua măsură este necesară şi nu va afecta negativ industria turismului în plină expansiune a ţării, a indicat joi secretarul permanent din cadrul Ministerului Turismului, Chote Trachu, în faţa presei.

Din 2017, guvernul a susţinut ideea ca asigurările de sănătate să fie obligatorii pentru toate tipurile de vizitatori, în condiţiile în care majoritatea nu au asigurare, iar spitalele thailandeze au fost nevoite să acopere cheltuieli de tratament care s-au ridicat la 300 de milioane de bahţi (9,4 milioane de dolari) anual, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În prezent, doar deţinătorii vizei pe 10 ani din 14 ţări europene şi nord-americane în vârstă de peste 50 de ani trebuie să deţină asigurări de sănătate.

Săptămâna trecută, Ministerul a anunţat, de asemenea, că asigurarea de sănătate este obligatorie pentru rezidenţii străini cu vârste de peste 50 de ani care doresc să aplice sau să îşi reînnoiască viza thailandeză de un an.

Numărul turiştilor care aleg Thailanda a crescut de la an la an, cu un record 38 milioane de vizitatori anul trecut şi o cifră estimată la 41 de milioane în acest an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO