Guvernul urmează să aprobe în baza unei OUG majorarea salariilor personalului din sistemul medical

Guvernul urmează să aprobe miercuri, în baza unei ordonanţe de urgenţă, majorarea cu 25 % a salariilor personalului din sistemul medical.
Economica.net - mie, 26 aug. 2015, 08:55
Guvernul urmează să aprobe în baza unei OUG majorarea salariilor personalului din sistemul medical

Executivul va dezbate spre adoptare un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, dar şi pentru modificarea şi completarea Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, informează Biroul de presă al Executivului.

Premierul Victor Ponta a anunţat săptămâna trecută că salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

‘Putem de la 1 octombrie anul acesta (…) să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar. Asta înseamnă, dacă datele ministerului şi ale Casei sunt corecte, 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale şi 12.380 de persoane în ministerele şi instituţiile care au propria reţea, Interne, Apărare, SRI şi celelalte’, declara Ponta, într-o conferinţă de presă.

Prim-ministrul menţiona că pentru această majorare impactul bugetar anual este în jur de 1,7 miliarde de lei.

Ponta preciza că majorarea salarială se va face ‘în special în baza economiilor făcute de sistemul de Sănătate, după introducerea cardului de sănătate şi a celorlalte măsuri de eficientizare’.

În şedinţa de miercuri a Executivului urmează să fie aprobată şi o ordonanţă privind cazierul fiscal.

Pe agenda reuniunii se mai află o hotărâre privind aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică dintre cele două ţări.

Pe relaţia cu Chişinăul, Executivul urmează să aprobe şi un memorandum având ca temă aprobarea negocierii şi semnării celui de-al patrulea protocol adiţional la Acordul guvernamental România – Republica Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de Bucureşti, la 27 aprilie 2010.

Executivul va aproba în cadrul aceleiaşi şedinţe şi o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de secetă şi pentru asigurarea debitelor ecologice pe principalele canale, japse şi gârle pescăreşti din Delta Dunării.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...