Guvernul urmează să aprobe în baza unei OUG majorarea salariilor personalului din sistemul medical

Guvernul urmează să aprobe miercuri, în baza unei ordonanţe de urgenţă, majorarea cu 25 % a salariilor personalului din sistemul medical.
Economica.net - mie, 26 aug. 2015, 08:55
Guvernul urmează să aprobe în baza unei OUG majorarea salariilor personalului din sistemul medical

Executivul va dezbate spre adoptare un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, dar şi pentru modificarea şi completarea Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, informează Biroul de presă al Executivului.

Premierul Victor Ponta a anunţat săptămâna trecută că salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

‘Putem de la 1 octombrie anul acesta (…) să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar. Asta înseamnă, dacă datele ministerului şi ale Casei sunt corecte, 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale şi 12.380 de persoane în ministerele şi instituţiile care au propria reţea, Interne, Apărare, SRI şi celelalte’, declara Ponta, într-o conferinţă de presă.

Prim-ministrul menţiona că pentru această majorare impactul bugetar anual este în jur de 1,7 miliarde de lei.

Ponta preciza că majorarea salarială se va face ‘în special în baza economiilor făcute de sistemul de Sănătate, după introducerea cardului de sănătate şi a celorlalte măsuri de eficientizare’.

În şedinţa de miercuri a Executivului urmează să fie aprobată şi o ordonanţă privind cazierul fiscal.

Pe agenda reuniunii se mai află o hotărâre privind aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică dintre cele două ţări.

Pe relaţia cu Chişinăul, Executivul urmează să aprobe şi un memorandum având ca temă aprobarea negocierii şi semnării celui de-al patrulea protocol adiţional la Acordul guvernamental România – Republica Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de Bucureşti, la 27 aprilie 2010.

Executivul va aproba în cadrul aceleiaşi şedinţe şi o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de secetă şi pentru asigurarea debitelor ecologice pe principalele canale, japse şi gârle pescăreşti din Delta Dunării.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...