Guvernul va discuta pe tema coronavirusului în următoarea şedinţă. Turismul va fi clar afectat – Ministrul Economiei

Guvernul va discuta pe tema răspândirii coronavirusului în următoarea şedinţă, iar sectorul turistic va fi cu siguranţă afectat în acest an, a afirmat, luni, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, care se ocupă şi de gestionarea sectorului turistic.
Economica.net - lun, 24 feb. 2020, 11:43
Guvernul va discuta pe tema coronavirusului în următoarea şedinţă. Turismul va fi clar afectat - Ministrul Economiei

El a participat la forumul „Importanţa geostrategică şi economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de publicaţia Financial Intelligence. La plecare, a fost întrebat de jurnalişti care va fi impactul noului virus asupra sectorului turistic, în condiţiile în care unii operatori din domeniu au anunţat deja că nu mai vând bilete şi pachete turistice în ţările expuse.

„Aţi văzut în Italia ce este. Vă spun sincer: inclusiv eu, care în fiecare an mergeam în Italia, în vară, mă gândesc foarte serios să văd ce se întâmplă. Evident că va avea un impact clar asupra turismului. Să sperăm că reuşim sau că acest coronavirus va sta departe de România, pentru că va avea un impact şi income-ul de turişti, dacă va izbucni şi în România, dar este clar că românii vor evita să se ducă în zonele afectate. Este clar că vom avea un impact”, a precizat el.

Întrebat ce măsuri ia Guvernul de urgenţă, Popescu a precizat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au avut întâlniri pe această temă.

„În şedinţa următoare de Guvern vom discuta despre acest lucru”, a adăugat ministrul.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că, de la ora 12:00, se va întruni Comitetul de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor, iar, de la ora 14:00, va avea loc şi o şedinţă a Comitetului pentru situaţii de urgenţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Aceasta în condiţiile în care ultimele ştiri arată că patru oameni au murit în nordul Italiei din cauza bolii şi aproximativ 150 de cazuri au fost confirmate începând de vineri, în Italia, ţară în care locuieşte o comunitate puternică de români.

Comisia Europeană a anunţat că UE nu intenţionează încă să ia în considerare suspendarea călătoriilor în spaţiul Schengen fără frontiere după focarul de coronavirus în Italia, dar că pregăteşte planuri de urgenţă, potrivit Reuters.

Te-ar mai putea interesa și
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia franceză va reveni la nivelul anterior pandemiei de coronavirus (COVID-19) la începutul anului viitor, deoarece ridicarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare stimulează......
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că în plenul reunit ...
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că l-a invitat pe şeful administraţiei americane, Joe Biden, în România, ...
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care ...