1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Guvernul vrea ca în circa două săptămâni să adopte o schemă de ajutor de stat pentru regiunile mai puţin dezvoltate

Guvernul vrea ca în circa două săptămâni să adopte o schemă de ajutor de stat cu un buget anual de 50 de milioane de euro pentru ajutorarea regiunilor mai puţin dezvoltate, a declarat miercuri Ionel Dancă, consilier în cadrul cancelariei prim-ministrului.

02 noi, 2016 | Agerpres

'Vorbim despre regiunile mai puţin dezvoltate cu probleme economice şi una dintre problemele acestor regiuni este cum să atragă investitori noi şi facilităţi de producţie. Dacă vorbim de Vaslui - Iaşi, aici avem un potenţial mare în agricultură şi acum suntem în negocieri cu autorităţile de management pentru fonduri europene să facem apeluri de proiecte dedicate pentru aceste regiuni în aşa fel încât acestea să aibă prioritate la accesarea finanţării. În următoarele săptămâni, în două probabil, Guvernul vrea să adopte o schemă de ajutor de stat pentru investiţiile de 1 milion euro - 5 milioane euro', a spus Dancă.

Potrivit acestuia, schema va avea un buget anual de 50 milioane euro din 2017 până în 2020.

'Această schemă va avea un buget anual de 50 de milioane de euro din 2017 până în 2020. Din acest buget anual vom avea o sumă dedicată pentru aceste regiuni. Pentru Vaslui - Iaşi vom avea 5 milioane euro pe an pentru investiţii între 1-5 milioane euro. Deci vrem ca în Vaslui - Iaşi să finanţăm din 2017 până în 2020 în jur de 10-15 noi facilităţi de producţie. Asemănător vrem să facem la Roşia Montană - Munţii Apuseni şi în Valea Jiului - Petroşani', a mai arătat consilierul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO