Hackerul Marcel Lazăr, alias Guccifer, va fi extrădat în SUA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, vineri, cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, în Statele Unite ale Americii, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 04 mart. 2016, 14:37
Hackerul Marcel Lazăr, alias Guccifer, va fi extrădat în SUA

ÎCCJ a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara faţă de decizia instanţei inferioare şi a dispus arestarea în vederea predării a lui Marcel Lehel Lazăr, care a violat corespondenţa electronică a mai multor personalităţi americane, cel mai mediatizat caz fiind al lui Colin Powell.

Decizia este definitivă.

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lehel Lazăr, pentru a răspunde în faţă unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalităţi şi ar fi dezvăluit corespondenţa lor privată.

Printre victimele hackerului se numără actualii candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton (Guccifer a scos la iveală faptul că aceasta folosea o adresă de e-mail persoanlă pentru afaceri oficiale din Casa Albă) şi Jeb Bush, precum şi generalul Colin Powell, fostul secretar al Apărării de la Washington, care coresponda cu actualul comisar european Corina Creţu.

Marcel Lehel Lazăr, fost taximetrist în Arad, a spart şi conturi de e-mail ale unor oficiali americani, printre membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, dar şi ale unor vedete din SUA.

Guccifer a fost condamnat în România pentru că a spart conturile unor personalităţi din Romănia, inclusiv cea a actualul ambasador în SUA, fostului director al SRI, George Maior.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică.

‘Guciffer’ a spart şi conturile de e-mail şi Facebook ale unor vedete din România: Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Bianca Drăguşanu sau Cristian Pulhac.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...