1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

News

Hagiu, FORT: Tronsonul Piteşti-Sibiu trebuie să fie prioritar în dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi

Tronsonul Piteşti-Sibiu şi Centura de Sud a Bucureştiului trebuie să fie prioritare în dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi cu fonduri europene, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Augustin Hagiu, preşedintele de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

08 oct, 2014 | Agerpres

'Tronsonul Piteşti-Sibiu are o lungime de 160 de kilometri şi reprezintă legătura rutieră cu cel mai ridicat trafic de marfă din România, componentă strict necesară pentru susţinerea şi dezvoltarea platformelor industriale de la Craiova, Piteşti, Vâlcea, Sibiu, Sebeş, atât în industria de automotive, dar şi în cea chimică şi petrolieră. De asemenea, un alt beneficiu îl constituie dezvoltarea turismului din zonă şi crearea unei legături sigure şi rapide cu litoralul românesc', a spus Augustin Hagiu.

Potrivit acestuia, o altă prioritate a Masterplanului de transport ar trebui să o reprezinte Centura de Sud a Bucureştiului, care face legătura dintre A1 şi A2 pentru tranzitul către Giurgiu şi Portul Constanţa.

'Este vorba de un beneficiu major prin scurtarea timpilor de conducere, atât pentru traficul de marfă, cât şi pentru cel de călători, dar şi conectarea Portului Constanţa cu Vestul Europei, la nivel de autostradă, în contextul în care Constanţa va deveni principala poartă maritimă a Europei Centrale şi de Est. De asemenea, se impune continuarea lucrărilor la celelalte tronsoane din vestul ţării: Deva-Lugoj, Lugoj-Timişoara, pentru a putea ca la sfârşitul anului 2014 să ne racordăm la Sistemul European de Autostrăzi, prin Vama Nădlac, fapt ce ar putea ajuta şi la integrarea în Schengen', a afirmat preşedintele de onoare al FORT.

Augustin Hagiu consideră, totodată, că fluxurile de călători, autoturisme şi mărfuri sunt dirijate artificial pe anumite sectoare de drum, care ulterior sunt impuse în Masterplanul de transport ca fiind cele mai utile pentru România.

'La ora actuală, sunt blocate sectoare importante de drum, pentru a scoate în evidenţa utilitatea Autostrăzii Comarnic-Braşov, care este mai lungă cu 100 de km faţă de varianta Bucureşti-Valea Oltului. De asemenea, Autostrada Comarnic-Braşov nu poate fi finanţată prin fonduri europene, ci de la bugetul de stat, unde lipseşte controlul riguros asupra utilizării banilor. Cerem autorităţilor să permită să se circule liber, pentru că acest lucru va duce la scăderea cheltuielilor operatorilor de transport, dar şi la dezvoltarea economică a României', a mai spus Augustin Hagiu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO