1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

Halalai: EximBank se pregăteşte să preia atribuţiile specifice unei bănci pentru dezvoltare

EximBank se pregăteşte să preia atribuţiile specifice unei bănci pentru dezvoltare, ceea ce va creşte implicarea sa în domeniul atragerii fondurilor europene şi al obţinerii unui rol principal în implementarea proiectelor naţionale şi regionale de dezvoltare a infrastructurii, a declarat preşedintele băncii, Traian Halalai, se arată într-un comunicat de presă.

22 apr, 2015 | Agerpres

El a subliniat faptul că proiectul băncii de dezvoltare nu presupune înfiinţarea unei noi entităţi, ci doar o extindere a mandatului EximBank prin preluarea atribuţiilor specifice unei bănci pentru dezvoltare, scrie Agerpres.

'Suntem pregătiţi să ne asumăm acest rol în finanţarea şi dezvoltarea economiei, iar EximBank deţine toate atuurile pentru a derula operaţiunile specifice unei bănci de dezvoltare: avem un business solid care a generat în fiecare an profit, o structură îmbunătăţită a activelor şi o solvabilitate ridicată la care se adaugă şi o echipă de profesionişti capabilă să implementeze şi să gestioneze acest proiect. Până atunci, însă, companiile pot apela în continuare la produsele pe care EximBank le oferă pentru proiectele derulate cu fonduri europene, respectiv credite pentru cofinanţare, credite pentru prefinanţare şi scrisori de confort', a mai spus preşedintele EximBank.

De asemenea, a precizat că valoarea facilităţilor acordate de bancă pentru susţinerea proiectelor care au beneficiat de fonduri alocate de la Uniunea Europeană se ridică la aproape 300 de milioane de lei în ultimii doi ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO