Halcrow România rămâne în cursa pentru master planul portului Constanţa

Subsidiara din România a grupului Halcrow rămâne în cursa pentru elaborarea master planului portului Constanţa, adică a strategiei de dezvoltare a portului Constanţa până în 2040. Aceasta este decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor care a obligat Administraţia Porturilor Maritime să reevalueze candidatura Halcrow Romania în licitaţia pentru atribuirea contractului de asistenţă tehnică pentru elaborarea master planului portului Constanţa, evaluat la 2 milioane de euro, fără TVA.
Cristina Şomănescu - vin, 26 apr. 2013, 09:50
Halcrow România rămâne în cursa pentru master planul portului Constanţa

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime a demarat în octombrie 2012 procedura de atribuire a contractului de asistenţă tehnică pentru elaborarea master planului portului Constanţa, conform anunţului de participare publicat în SEAP.

Contractul vizează întocmirea unui master plan al portului Constanţa pentru perioada 2020-2040.

„Noul master plan va sta la baza strategiei de dezvoltare a portului Constanţa în perioada 2012-2040, precum şi a deciziilor privind planificarea optimă a investiţiilor în portul Constanta, abordate într-o viziune globală, armonizată, a proiectelor şi zonelor sale de dezvoltare, astfel încât portul să fie apt să deservească deopotrivă cerinţele naţionale, dar şi pe cele ale hinterlandului sau, în condiţii de eficienţă şi în contextul competiţiei cu alte porturi. Acest instrument (n. red. master planul) are rolul de a asista autorităţile (la nivel local si regional) în procesul de planificare, în pregatirea şi revizuirea propriilor strategii şi planuri, contribuind astfel la asigurarea condiţiilor pentru realizarea unui sistem de transport naval eficient, durabil, flexibil şi sigur”, spun oficialii Administraţiei portului Constanţa pe pagina de prezentare a proiectului.

Cât va costa strategia de dezvoltare a portului Constanţa şi când va fi gata

Contractul pentru elaborarea master planului este evaluat la 2 milioane de euro, fără TVA şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Transport.

Consultantul tehnic selectat va avea următoarele responsabilităţi: va analiza situaţia existentă, va defini şi evalua planurile alternative şi va selecta master planul oportun pentru Portul Constanţa, va elabora strategia de dezvoltare a portului Constanţa, potrivit Caietului de sarcini.

Contractul se va derula pe parcursul unui an, de la data atribuirii.

Potrivit anunţului de participare, contractul va fi atribuit prin licitaţie restrânsă, candidatului cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic. Criteriile în funcţie de care autoritatea contractantă va lua decizia finală de atribuire sunt preţul ofertei care are o pondere de 60% în decizia finală şi oferta tehnică a candidaţilor, cu o pondere de 40%.
La capitolul ofertă tehnică, autoritatea contractantă va urmări abordarea propusă de consultant, prezenţa permanentă a consultantului în Constanţa (inclusiv printr-un partener local) şi numărul de ipoteze şi riscuri identificate de fiecare operator economic.
Detalii despre licitaţie, aici.

Opt asocieri de companii au vrut contractul de 2 milioane de euro

Pe 28 noiembrie 2012 a avut loc prima etapă a licitaţiei restrânse pentru achiziţia contractului privind „asistenţa tehnică pentru elaborarea unui master plan al portului Constanţa”, spun oficialii Administraţiei Portului Constanţa.

În prima etapă a licitaţiei s-au calificat următoarele opt asocieri de companii:

1. D’Appolonia SPA şi SC Rina Simptex Organismul de Certificare;

2. Aecom Ingineria şi Aecom LTD;

3. Ernst&Young SRL şi Inros Lackner AG;

4. Specialist Consulting SRL, Acquatecno SRL şi Progettisti Asociatti Tecnarc;

5. Haskoning Nederland BV;

6. Egis International şi Egis Romania;

7. MTBS BV, Witteveen şi Bos Raadgevende and Ingienieurs BV;

8. Halcrow Romania.

Halcrow Romania contestă licitaţia

Pe 5 aprilie, Halcrow Romania a contestat la CNSC rezultatul intermediar al procedurii licitaţiei restrânse şi a solicitat Consiliului să oblige autoritatea contractantă să declare oferta sa ca fiind acceptabilă şi să o califice pentru următoarea etapă a licitaţiei.

Halcrow Romania râmâne în joc

Pe 22 aprilie, CNSC obligă autoritatea contractantă (anume Compania Naţională Administraţia Porturilor Marimite) să reevalueze candidatura Halcrow Romania, în 12 zile de la data deciziei instituţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni, din care patru......
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...