1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Hamas refuză 'cu încăpăţânare' un armistiţiu în Fâşia Gaza, susţine John Kerry

Hamas, care controlează Fâşia Gaza, refuză 'cu încăpăţânare' orice armistiţiu cu Israelul în conflictul ce s-a soldat cu peste 430 de morţi începând cu 8 iulie, a afirmat secretarul de stat american John Kerry duminică, anunţând că intenţionează să meargă 'foarte curând' în regiune, relatează France Presse.

20 iul, 2014 | Agerpres

'Celor din Hamas le-a fost propus un armistiţiu şi l-au refuzat', a declarat Kerry pentru postul de televiziune ABC. 'Deşi Egiptul şi alte ţări au făcut apel la un armistiţiu, ei se încăpăţânează să testeze determinarea Israelului de a le anihila capacitatea de lansa rachete asupra Israelului', a continuat el.

'Este îngrozitor, evident. Războiul este un lucru îngrozitor. Şi se vor mai întâmpla lucruri teribile. Dar ei (Hamas) trebuie să îşi admită responsabilitatea', a pledat şeful diplomaţiei americane. Hamas 'trebuie să accepte un armistiţiu multilateral necondiţionat', a subliniat Kerry.

'Israelul este asediat de o organizaţie teroristă care apreciază că este normal să sape tunele şi să traverseze prin acele tunele cu cătuşe şi tranchilizante pentru a răpi cetăţeni israelieni şi a-i duce înapoi în Gaza pentru a-i ţine ostatici', a explicat el pentru CNN. Pe teren, armata israeliană a anunţat o intensificare a ofensivei sale terestre în enclava palestiniană, lansată joi, pentru a neutraliza tirurile de rachete şi tunelele Hamas, notează AFP.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO