Hans G. Klemm, confirmat de Senatul SUA pentru funcţia de ambasador în România

Senatul SUA l-a confirmat pe diplomatul Hans G. Klemm pentru funcţia de ambasador în România, potrivit site-ului Congresului american, anunţă Agerpres.
Economica.net - joi, 06 aug. 2015, 17:24
Hans G. Klemm, confirmat de Senatul SUA pentru funcţia de ambasador în România

Nominalizarea lui Hans G. Klemm a fost confirmată prin vot deschis miercuri, 5 august, de Senatul SUA.

Hans G. Klemm a fost audiat în 22 iulie în Comisia de politică externă, unde a afirmat că România este un ‘prieten’ şi un ‘partener’ al Statelor Unite şi că această ţară nu este vulnerabilă în faţa propagandei ruse, potrivit audierii postate pe site-ul Senatului SUA.

Răspunzând la întrebările senatorilor asupra vulnerabilităţii în faţa propagandei ruse, Hans Klemm a declarat că propaganda Rusiei are efecte reduse în România din cauza unei relaţii istorice dificile şi că potrivit sondajelor, populaţia României are o percepţie negativă asupra Rusiei, opinia publică fiind dominată de opţiuni pro-americane şi pro-occidentale.

El a remarcat de asemenea că, spre deosebire de vecinii săi, România nu este afectată de presiunile energetice ale Rusiei.

România este un ‘prieten’ şi un ‘partener strategic’ al Statelor Unite, a afirmat Hans Klemm în faţa Comisiei de politică externă a Senatului SUA, angajându-se să consolideze relaţiile bilaterale şi să susţină eforturile anticorupţie.

‘Sunt recunoscător şi încântat de onoarea pe care preşedintele Barack Obama şi secretarul de stat John Kerry mi-au făcut-o. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să promovez interesele SUA şi să protejez cetăţenii americani, precum şi să consolidez relaţiile cu aliatul nostru excelent şi cu partenerul nostru România’, a mai spus Klemm.

Hans G. Klemm a fost nominalizat pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România la 24 martie. El a fost audiat de Comisia de politică externă a Senatului SUA alături de alţi patru diplomaţi – ambasadorii nominalizaţi ai Statelor Unite în Polonia, Cipru, Estonia şi Norvegia.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...