1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Hans G. Klemm, confirmat de Senatul SUA pentru funcţia de ambasador în România

Senatul SUA l-a confirmat pe diplomatul Hans G. Klemm pentru funcţia de ambasador în România, potrivit site-ului Congresului american, anunţă Agerpres.

06 aug, 2015 | Agerpres

Nominalizarea lui Hans G. Klemm a fost confirmată prin vot deschis miercuri, 5 august, de Senatul SUA.

Hans G. Klemm a fost audiat în 22 iulie în Comisia de politică externă, unde a afirmat că România este un 'prieten' şi un 'partener' al Statelor Unite şi că această ţară nu este vulnerabilă în faţa propagandei ruse, potrivit audierii postate pe site-ul Senatului SUA.

Răspunzând la întrebările senatorilor asupra vulnerabilităţii în faţa propagandei ruse, Hans Klemm a declarat că propaganda Rusiei are efecte reduse în România din cauza unei relaţii istorice dificile şi că potrivit sondajelor, populaţia României are o percepţie negativă asupra Rusiei, opinia publică fiind dominată de opţiuni pro-americane şi pro-occidentale.

El a remarcat de asemenea că, spre deosebire de vecinii săi, România nu este afectată de presiunile energetice ale Rusiei.

România este un 'prieten' şi un 'partener strategic' al Statelor Unite, a afirmat Hans Klemm în faţa Comisiei de politică externă a Senatului SUA, angajându-se să consolideze relaţiile bilaterale şi să susţină eforturile anticorupţie.

'Sunt recunoscător şi încântat de onoarea pe care preşedintele Barack Obama şi secretarul de stat John Kerry mi-au făcut-o. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să promovez interesele SUA şi să protejez cetăţenii americani, precum şi să consolidez relaţiile cu aliatul nostru excelent şi cu partenerul nostru România', a mai spus Klemm.

Hans G. Klemm a fost nominalizat pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România la 24 martie. El a fost audiat de Comisia de politică externă a Senatului SUA alături de alţi patru diplomaţi - ambasadorii nominalizaţi ai Statelor Unite în Polonia, Cipru, Estonia şi Norvegia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO