1EUR = 4.7352 RON | Bucureşti 26 º

Imobiliare

Haosul de pe piaţa imobiliară: acelaşi apartament, construit în ani diferiţi, cu suprafeţe şi preţuri diferite

Pe o piaţă imobiliară în care nu mai există explozia de tranzacţii de dinainte de criză, agenţii se bat între ei pentru vânzarea unui apartament. Că o fac bine sau nu, în aşteptarea comisionului, doar cumpărătorul îşi va putea spune cuvântul!

06 sep, 2014 | | ECONOMICA.net

Pe portalul imobiliare.ro se găsesc multe oferte. Acolo, ECONOMICA.NET a sesizat patru anunţuri de vânzare pentru un apartament cu trei camere de pe Calea Crângaşi din Bucureşti, de la agenţii diferite. Deşi între preţuri este o mică diferenţă, ce ridică semne de întrebare sunt suprafeţele şi anul de construcţie al apartamentului, toate diferite de la un anunţ la altul.

Apartamentul care este mai mic sau mai mare, în funcţie de anunţ

Din pozele anunţului, se poate vedea clar că este vorba de acelaşi apartament, însă agenţii imobiliari au trecut suprafeţe diferite. Diferenţa: de la 71 mp utili, până la 78 mp, adică cât o baie de serviciu. În plus sau în minus. Iată mai jos cum arată aceste anunţuri. 

În ce an e construit blocul: 1986, 1987 sau 1989?

Agentul de contact pentru primul anunţ spune că datele au fost luate din schiţele de la proprietar: 1986. Al doilea agent este iritat de întrebare şi spune ca a scris în anunţ ce i-a transmis proprietarul. Adică: 1987. Cum nu am dat de al treilea agent, am trecut la numărul patru. Agentul spune că datele publicate în anunţ au fost preluate de la cadastru şi sunt cele reale. Blocul a fost construit în 1988, dar a fost dat în folosinţă în 1989, iar pe apartament există ipotecă.

Singura informaţie care este corectă în toate cele patru anunţuri este etajul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO