1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Harta autobuzelor hibrid din România: nemţii de la Mercedes îşi adjudecă sudul, polonezii de la Solaris iau nordul

Patru oraşe din România derulează în prezent licitaţii pentru achiziţia a 196 de autobuze hibrid în total. Dacă pentru oraşele din nordul ţării au depus ofertă doar polonezii de la Solaris, pentru cele din sud şi-a arătat interesul doar Mercedes - Benz.

10 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Polonezii de la Solaris au depus singura ofertă la licitaţiile pentru achiziţia de autobuze hibrid din Baia Mare (21) şi Satu Mare (17). La rândul său, Mercedes - Benz este singurul participant la licitaţiile pentru autobuze hibrid în Bucureşti (130) şi Târgovişte (28).

Şi Primăria Braşov lansase licitaţie pentru achiziţia de autobuze hibrid, pe care a anulat-o însă din lipsa de oferte.

Baia Mare este primul oraş din România care a lansat licitaţie pentru achiziţia de autobuze hibrid, în octombrie anul trecut. Oraşul din Maramureş vrea 21 autobuze urbane cu podea complet coborâtă pe toata suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare a autovehiculului, dintre care:
- 14 autobuze hibrid de 12 metri
- 7 autobuze hibrid de 18 metri

Valoarea estimată a acestui contract este de 41,15 milioane de lei, fără TVA. La această licitaţie a depus ofertă doar producătorul polonez Solaris, conform datelor din SICAP.

Pe 8 februarie, Primăria Satu Mare a lansat la rândul său o licitaţie pentru autobuze hibrid de capacitate medie (15 bucăţi) şi mare (2 bucăţi), cu o valoare estimată de 29,89 milioane de lei.

Şi la această licitaţie a depus ofertă doar producătorul polonez Solaris, conform SICAP.

După Baia Mare şi Satu Mare, al treilea oraş din România care a lansat licitaţie pentru autobuze hibrid este Târgovişte. Primăria Târgovişte a publicat pe 22 februarie anunţul pentru achiziţia a 28 de autobuze hibrid, cu o valoare estimată de 52 milioane de lei (11 milioane de euro). 

La această licitaţie apare ca ofertant unic Mercedes - Benz România, potrivit SICAP.

Această companie este ofertant unic şi la cea mai mare licitaţie de autobuze hibrid din ţară. Mercedes - Benz România a depus singura ofertă şi la licitaţia Primăriei Bucureşti pentru achiziţia a 130 de autobuze hibrid, cu o valoare estimată de 195 milioane de lei.

Rămâne de văzut dacă cele două companii vor fi declarate câştigătoare după evaluarea ofertelor, procedură care se va întinde până în toamnă. Dacă la finele acestui an vor fi semnate contracte, este posibil ca anul viitor să fie introduse în circulaţie primele autobuze hibrid din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO