1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Hayden, fost director CIA: SUA 'culeg' informaţii, dar nu pentru a se îmbogăţi

Statele Unite culeg informaţii, dar nu o fac pentru a se îmbogăţi, aşa cum o fac chinezii, a declarat, vineri, al 20-lea director al CIA, generalul Michael Hayden, într-o conferinţă pe tema securităţii cibernetice, susţinută la Banca Naţională a României.

24 ian, 2014 | Agerpres

'Noi, americanii, recunoaştem că colectăm informaţii, dar nu suntem, totuşi, cum sunt chinezii, nu o facem ca să ne îmbogăţim', a spus Hayden, care a enunţat, ceea ce a numit 'lista lui Hayden', privind păcatele şi păcătoşii în domeniul atacurilor cibernetice.

'Cine sunt păcătoşii? Sunt statele naţiuni. Noi, americanii, recunoaştem că furăm lucruri (din spaţiul cibernetic n.r.), dar nu o facem ca să ne îmbogăţim. Pe locul doi sunt grupările de infractori, care o fac ca să se îmbogăţească şi urmează cei 'dezafectaţi' social, pe care i-aş defini ca anarhişti, activişti, cum este Gucifer, care nu o fac pentru profit, ci o fac pur şi simplu, fără un scop. Acestea sunt bandele de infractori cei mai capabili. Eu sunt îngrijorat de acest al treilea grup, cu oameni care, în şlapi, lucrează din pivniţa mamei', a explicat Hayden.

Acesta a definit şi aşa-zisele 'păcate' ale criminalităţii informaţionale, subliniind că cel mai mare cel mai grav este atunci când cineva îţi fură date personale, informaţii de pe cardul de credit, secrete personale.

'Un alt păcat şi pericol grav este 'dezmembrarea'. Aceasta înseamnă că, în plus de faptul că îţi sunt furate datele, acestea sunt şi distruse, iar al treilea păcat este că sunt distruse lucruri fizic. Este preluată o reţea, pentru a o distruge în spaţiul fizic', a spus Hayden.

Acesta a spus că o teorie despre viitor în domeniul virtual ar putea însemna 'ideea unui internet unic, mai limitat'.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO