Heineken se extinde în China, cea mai mare piaţă din lume

Grupul olandez Heineken NV a anunţat vineri formarea unei alianţe cu cel mai mare producător de bere din China, în dorinţa de a ajunge la consumatorii de pe cea mai mare piaţă din lume din punct de vedere al volumului, transmit MarketWatch şi Reuters.
Economica.net - vin, 03 aug. 2018, 11:53
Heineken se extinde în China, cea mai mare piaţă din lume

Compania de stat China Resources Beer Holdings (CRH Beer) va acorda producătorului olandez de bere acces la o reţea de distribuţie imensă, pe o piaţă competitivă, unde până acum a avut o prezenţă redusă.

Conform acordului, Heineken va prelua o participaţie de 20,67% în China Resources Beer Holdings, deţinută în prezent de China Resources Enterprise, cu 3,1 miliarde de dolari, în timp ce-şi vinde afacerea sa din statul asiatic producătorului chinez de bere, cu 305 milioane de dolari.

Compania va autoriza brandul Heineken pe piaţa internă şi va achiziţiona o participaţie de 0,9% în compania olandeză, cu 538 de milioane de dolari.

„China este un continent şi noi suntem o mică organizaţie şi este dificil pentru noi să ne extindem semnificativ”, a explicat directorul general al Heineken, Jean-François van Boxmeer.

Consumul de bere per capita în China a scăzut cu 13% în perioada 2013 – 2017, conform firmei de cercetare de piaţă IWSR.

Pentru CR Beer, producătorul popularei mărci Snow, acordul cu Heineken îi permite să intre pe segmentul premium, dominat de companiile străine, într-un moment în care consumatorii chinezi nu mai sunt interesaţi de brandurile ieftine.

Aproximativ 90% din cantitatea totală de bere vândută de CR Beer este din gama Snow, dar ea este vândută aproape exclusiv în China. CR Beer speră să folosească reţeaua globală a Heineken pentru a-şi vinde sortimentul peste hotare.

Vineri dimineaţă, acţiunile CR Beer înregistrau un avans de 10%, dar la închiderea şedinţei bursiere au scăzut cu 0,99%, în timp ce titlurile Heineken au urcat cu 2%.

Piaţa premium din China este dominată de companiile Anheuser-Busch InBev şi Carlsberg.

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, deţine în România patru fabrici, situate în Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş.

Te-ar mai putea interesa și
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate 28.411 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare......
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice rusești
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice ...
Fostul premier francez Francois Fillon (foto) a fost propus în consiliul de administraţie al unui grup petrolier public ...