Heineken se extinde în China, cea mai mare piaţă din lume

Grupul olandez Heineken NV a anunţat vineri formarea unei alianţe cu cel mai mare producător de bere din China, în dorinţa de a ajunge la consumatorii de pe cea mai mare piaţă din lume din punct de vedere al volumului, transmit MarketWatch şi Reuters.
Economica.net - vin, 03 aug. 2018, 11:53
Heineken se extinde în China, cea mai mare piaţă din lume

Compania de stat China Resources Beer Holdings (CRH Beer) va acorda producătorului olandez de bere acces la o reţea de distribuţie imensă, pe o piaţă competitivă, unde până acum a avut o prezenţă redusă.

Conform acordului, Heineken va prelua o participaţie de 20,67% în China Resources Beer Holdings, deţinută în prezent de China Resources Enterprise, cu 3,1 miliarde de dolari, în timp ce-şi vinde afacerea sa din statul asiatic producătorului chinez de bere, cu 305 milioane de dolari.

Compania va autoriza brandul Heineken pe piaţa internă şi va achiziţiona o participaţie de 0,9% în compania olandeză, cu 538 de milioane de dolari.

„China este un continent şi noi suntem o mică organizaţie şi este dificil pentru noi să ne extindem semnificativ”, a explicat directorul general al Heineken, Jean-François van Boxmeer.

Consumul de bere per capita în China a scăzut cu 13% în perioada 2013 – 2017, conform firmei de cercetare de piaţă IWSR.

Pentru CR Beer, producătorul popularei mărci Snow, acordul cu Heineken îi permite să intre pe segmentul premium, dominat de companiile străine, într-un moment în care consumatorii chinezi nu mai sunt interesaţi de brandurile ieftine.

Aproximativ 90% din cantitatea totală de bere vândută de CR Beer este din gama Snow, dar ea este vândută aproape exclusiv în China. CR Beer speră să folosească reţeaua globală a Heineken pentru a-şi vinde sortimentul peste hotare.

Vineri dimineaţă, acţiunile CR Beer înregistrau un avans de 10%, dar la închiderea şedinţei bursiere au scăzut cu 0,99%, în timp ce titlurile Heineken au urcat cu 2%.

Piaţa premium din China este dominată de companiile Anheuser-Busch InBev şi Carlsberg.

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, deţine în România patru fabrici, situate în Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...