Heineken, vânzări în scădere puternică în România în trimestrul al treilea

Heineken a înregistrat o scădere puternică, de două cifre, a vânzărilor din România în trimestrul al treilea, din cauza situaţiei economice dificile, care a afectat consumul, şi condiţiilor meteo nefavorabile, potrivit unui raport al grupului olandez.
Economica.net - joi, 24 oct. 2013, 12:37
Heineken, vânzări în scădere puternică în România în trimestrul al treilea

„Volumul vânzărilor de bere la nivel de grup a scăzut cu 2% în trimestrul al treilea, pe fondul condiţiilor dificile pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, mai ales în Rusia şi în România. De altfel, aceste două pieţe au generat mai mult de jumătate din scăderea vânzărilor de bere în bază organică înregistrată în trimestrul al treilea”, a declarat directorul financiar executiv al Heineken, René Hooft Graafland, într-o conferinţă cu analiştii.

Vânzările de bere ale Heineken în România au înregistrat o scădere de două cifre în perioada analizată, a precizat el.

Pe fondul condiţiilor economice dificile din Rusia, România şi Grecia, volumul vânzărilor de bere ale Heineken în regiune a scăzut cu 7% în trimestrul al treilea, în bază organică, la 14,2 milioane hectolitri.

Veniturile grupului în Europa Centrală şi de Est au coborât cu 8% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la aproximativ 1 miliard de euro.

„Condiţiile economice din Europa au rămas dificile, situaţie evidenţiată de evoluţia slabă a consumului din Europa Centrală şi de Est în trimestrul analizat. În consecinţă, accelerăm eforturile de eficientizare, în special în Europa, prin restructurare şi alte măsuri legate de reducerea costurilor”, a declarat într-un comunicat Jean-François van Boxmeer, director general executiv şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Heineken.

La nivel mondial, veniturile Heineken au crescut cu 1% în trimestrul al treilea, la 5,7 miliarde euro, în timp ce volumul vânzărilor a coborât cu 2% în bază organică, la 52,8 milioane hectolitri.

Heineken România a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 1,18 miliarde de lei (266 milioane euro), în creştere cu 13,2% faţă de 2011, iar volumul vânzărilor a urcat cu 5%, potrivit datelor anunţate într-o conferinţă de şeful companie, Onno Rombouts, la începutul lunii martie.

Grupul are patru fabrici în România, la Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova şi Mureş, şi 1.100 de angajaţi.

Compania concurează pe piaţa românească a berii cu Ursus Breweries, Bergenbier şi URBB (United Romanian Breweries Bereprod).

Vânzările de bere au scăzut în prima jumătate a anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 3%, la 8 milioane hectolitri, din cauza puterii de cumpărare scăzute, verii capricioase şi creşterii fiscalităţii, potrivit producătorilor care citează datele Nielsen.

La nivelul pieţei din România, vânzările de bere au crescut anul trecut cu 7%, la 18,2 milioane hectolitri, consumul pe cap de locuitor ajungând la 90 de litri, a anunţat, în luna aprilie, Asociaţia Berarii României. Creşterea s-a datorat verii lungi, cu temperaturi ridicate, şi evenimentelor sportive importante, precum Euro 2012 şi Jocurile Olimpice.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...