Helicopter Money – Guvernul japonez va oferi 850 de euro fiecărui rezident pentru a trece de criza Coronavirus

Japonia va oferi un ajutor de 100.000 de yeni (857 de dolari) fiecărui rezident, japonez sau străin, pentru a ajuta la menţinerea economiei pe linia de plutire în timpul pandemiei de COVID-19, a anunţat vineri premierul Shinzo Abe, potrivit AFP citat de Agerpres.
Economica.net - vin, 17 apr. 2020, 11:41
Helicopter Money - Guvernul japonez va oferi 850 de euro fiecărui rezident pentru a trece de criza Coronavirus

„Vom face astfel încât să plătim suma rapid tuturor”, a declarat Abe într-o conferinţă de presă televizată în cadrul căreia şi-a explicat decizia de a extinde starea de urgenţă la nivelul întregii ţări.

Guvernul a vrut într-o primă fază să ofere 300.000 de yeni (2.571 de euro) căminelor cărora li s-au redus veniturile din cauza pandemiei, însă în cele din urmă a decis să transfere un ajutor forfetar pentru toţi. Premierul şi-a cerut scuze în conferinţa de presă pentru confuzia produsă de aceste schimbări.

Măsura face parte din planul de relansare economică de peste 900 de miliarde de euro prevăzut de guvern, în contextul în care economia japoneză era pe punctul de a intra în recesiune chiar înainte de pandemie, înregistrând o contractare a PIB-ului de 1,8% în ultimul trimestru din 2019.

Odată cu COVID-19, turismul a scăzut cu 90%, comerţul şi industria sunt aproape oprite, iar ţara nu va putea miza pe efectul benefic al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara lui 2021.

Japonia înregistrează pentru moment mai puţine decese cauzate de COVID-19 decât Europa sau SUA, dar ultimele cifre de la Tokyo, unde numărul de noi infectări a depăşit 200 în ultimele 24 de ore, stârnesc îngrijorare.

Pentru moment, Japonia are 9.100 de cazuri înregistrate şi 148 de decese de la începutul pandemiei.

Vineri, Shinzo Abe a făcut un apel ferm ca oamenii să rămână în casă pentru a evita răspândirea infectărilor, potrivit Reuters.

„Vă rog să evitaţi ieşirile”, a spus premierul, adăugând că reducerea contactelor personale în Tokyo şi Osaka, două din regiunile puternic lovite ale Japoniei, încă este sub nivelul ţintă.

„Totul depinde de acţiunea fiecărei persoane”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson demisionează, au relatat joi mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv BBC, transmite Reuters....
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge cele mai mari valori din 2010 şi până acum.
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems ...
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri ...