1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Economie

Hidroelectrica a antamat deja toată producţia pentru acest an. A vândut pe bursă ultimii 1,5 TWh

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a vândut 1,5 TWh de energie, ultima de care dispunea în acest an, dacă producţia va fi conform estimărilor. Hidroelectrica livrează 40% pe piaţa reglementată.

08 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Hidroelectrica a vândut pe bursă, în două zile, vineri şi azi, 1,5 TWh de energie, pentru 260 de milioane de lei( 60 de milioane de euro), şi şi-a acoperit integral cu contracte anul financiar în curs, potrivit lui Remus Borza, administrator judiciar al companiei.

Preţul mediu de vânzare este de puţin peste 160 de lei/MWh.

Producţia estimată pentru acest an este de 14-15 TWh, deci, în doar două zile, Hidroelectrica a vândut 10% din tot ceea ce estimează să producă în 2014. Cumpărătorii de pe OPCOM (operatorul bursei de energie) sunt, în mare parte, traderi, dar şi furnizori de ultimă instanţă precum Enel, E.ON sau Electrica.

Plata pentru energia produsă de Hidroelectrica se face în prima săptămână a lunii de după livrare. Circa 60% din energia Hidroelectrica din acest an a fost vândută pe bursă. Restul de 40% se duce pe piaţa reglementată a consumatorilor casnici, la un preţ de doar 115 lei/MWh.

Anul trecut, Hidroelectrica a înregistrat un profit de 900 de milioane de lei şi a ieşit din insolvenţa în care intrase în mai 2012. Luna trecută însă, Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO