Hidroelectrica vrea să cumpere un proiect fotovoltaic de 131 MW, în Argeș, de la cunoscutul investitor imobilar Portland Trust. A început demersurile juridice

Hidroelectrica cere consultanță pentru achiziția unui proiect fotovoltaic de 131 MW din județul Argeș, conform unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP). Proiectul este al unuia dintre cei mai mari investitori în imobiliare din România.
Andrada Ghira
Mihai Nicuţ -
Dum, 28 mart. 2021, 21:45
Hidroelectrica vrea să cumpere un proiect fotovoltaic de 131 MW, în Argeș, de la cunoscutul investitor imobilar Portland Trust. A început demersurile juridice

Hidroelectrica a lansat un anunț de consultare a pieței denumit în SICAP “achiziție asistență juridică Portland Renewables”. Compania cere servicii juridice pentru a putea lua decizia achiziției unei companii, Portland Trust Renewables 1 SRL, al cărei activ este un proiect fotovoltaic din localitatea Rătești din Argeș, lângă autostrada A1, la km 86.

Cităm din anunț:

“Obiectul contractului se referă la prestarea următoarelor servicii:

– Efectuarea de activitati specifice de due diligence, concretizate intr-un raport de tip „RED FLAG REPORT”, cu privire la societatea Portland Trust Renewables 1 S.R.L. și Proiectul Rătești (e.g. clientii, angajatii, contractelor de garantie, contractelor de imprumut, verificarea actelor de infiintare ale societatii si mentiunilor ulterioare, verificarea actelor de proprietate aferente activelor societatii, autorizatiilor, regulamentelor de ordine interioara, studiul legislatiei specifice si aplicabilitate etc.) și evaluarea riscurilor juridice asociate acestora;

– Consultanță, asistență și reprezentare juridică în pregătirea, derularea, negocierea și finalizarea tranzacției și perfectarea contractului de vânzare-cumpărare pentru achiziția participațiilor aferente perimetrului tranzacției”.

Cine va dori să se implice, va asista Hidroelectrica în tot procesul de achiziție. Cităm din caietul de sarcini: “Prestatorul va recomanda, de asemenea, soluția optimă de realizare a tranzacției și va trasa liniile generale de încheiere a tranzacției, inclusiv în colaborare cu ceilalți consultanți selectați de Hidroelectrica, dacă va fi cazul.

De asemenea, Prestatorul va asigura asistenţă juridică si reprezentare la negocierea contractelor, precum și a oricăror tipuri de întelegeri contractuale încheiate în scopul achiziției.

Rolul Prestatorului este acela de a asista, consilia și reprezenta Hidroelectrica în toate demersurile legate de realizarea tranzacției pentru achiziționarea societății selectate, astfel încât proiectul să devină operational”.

Ce vrea să cumpere de fapt Hidroelectrica

Compania de stat, cel mai mare producător de energie electrică din România cu circa 6.400 MW instalați, intenționează să cumpere un proiect fotovoltaic situat în localitatea Rătești din Argeș. Conform datelor Transelectrica, Portland Trust Renewables 1 are aviz tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic de 131 MW în Rătești, care a fost actualizat anul trecut. Acest viitor parc va fi racordat la rețeaua de transport printr-o stație nouă de 220 kV, legată mai apoi la linia de 220 kV Bradu-Târgoviște. Transelectrica estimează că parcul va fi pus în funcțiune în anul 2022.

Citește și:

Hidroelectrica achiziţionează Parcul Eolian Crucea şi STEAG Energie România

Hidroelectrica a anunțat anul trecut un plan de investiții cu o valoare totală de 26,04 miliarde lei vor fi împărțite astfel: 17,93 miliarde lei în proiecte hidroenergetice noi de 713,62 MW, 3 miliarde de lei în proiecte de retehnologizare și modernizare, iar alte 5,1 miliarde lei în proiecte noi în eolian și fotovoltaic, cu o capacitate totală de 655 MW.

Cine este Portland Trust

Portland Trust este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de pe plan local. Strategia dezvoltatorului este de construi și închiria clădiri de birouri. Profitul vine din vânzarea acestora la scurt timp. Portland Trust a construit și vândut clădiri cu o valoare de peste 500 de milioane de euro. Ultima tranzacție parafată a fost în 2018, atunci când a vândut proiectul Oregon Park către Lion’s Head și Old Mutual cu 170 de milioane de euro.

Compania a fost fondată în 1997 de către britanicul Robert Neale, care este și director general. Portland Trust are un parteneriat pe termen lung cu ARES Management Corporation, un fond american care administrează active de circa 165 de miliarde de dolari și are 800 de angajați în SUA, Europa și Asia.

Acest parteneriat a creat posibilitatea pentru Portland Trust de a dezvolta proiecte majore în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, cu o suprafață construită de 800.000 de mp.

Citește și:

Hidroelectrica vizează să atragă „sute de mii” de clienţi casnici de energie electrică

Portland a construit la București proiectele Opera Center (24.000 mp), Bucharest Business Park (24.500 mp), Floreasca 169 (35.000 de mp), Floreasca Park (37.000 mp), Oregon Park (68.000 de mp), Expo Business Park (40.000 de mp) și J8 Office Park (46.000 mp).

Te-ar mai putea interesa și
Xiaomi lansează Seria Redmi Note 12 în România
Xiaomi lansează Seria Redmi Note 12 în România
Xiaomi a lansat seria de telefoane Redmi Note 12 pe piața din România. Din această gamă populară fac parte cinci dispozitive interesante: Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note......
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în valoare de peste 655 de milioane de lei
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în valoare ...
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat 53 de noi contracte de finanţare ...
Donald Trump avertizează că ar putea urma moarte și distrugere în SUA dacă va fi inculpat
Donald Trump avertizează că ar putea urma moarte și distrugere în SUA dacă va fi inculpat
Fostul preşedinte american Donald Trump a avertizat vineri că se profilează o "potenţială moarte şi distrugere" dacă ...
Piața muncii, mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, datorită proiectului „Cariera mea contează!”
Piața muncii, mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, datorită proiectului „Cariera mea contează!”
Fundația Health Action Overseas Romania (HAO) a organizat astăzi la București evenimentul „Cariera mea contează!”, ...