Hidroelectrica vizează să atragă „sute de mii” de clienţi casnici de energie electrică

Strategia Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este de a atrage sute de mii de clienți pe partea de furnizare a energiei electrice pentru casnici, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea.
Economica.net - vin, 26 feb. 2021, 19:37
Hidroelectrica vizează să atragă

“Discutăm despre sute de mii de clienți, avem o strategie aprobată anul trecut privind activitatea de furnizare, și o privim ca o linie de business separată, care trebuie să își producă propriul profit, separat de celelalte”, a spus Badea, la ZF Power Summit.

“În paralel cu atragerea de noi clienți, revenirea la piața concurențială a pus o presiune enormă pe noi, desigur și datorită faptului că prețurile de serviciu universal au fost foarte mari raportat la prețurile concurențiale, iar foarte mulți clienți și-au orientat atenția către Hidroelectrica.

E o presiune uriașă pe care o avem și acum, din această perspectivă. Insă investim, în paralel cu procesarea tuturor solicitărilor (cererile clienților casnici de a trece la Hidroelectrica – n.red”, a explicat directorul Hidroelectrica.

Badea a spus totuși că mai există probleme în relația furnizor-distribuitor la momentul schimbării furnizorului și a declarat că este necesară implicarea ANRE.

“ANRE ar trebui să reglementeze mai bine zona de relaționare între distribuitori și furnizori – tranziția de la un furnizor la altul, sunt chestiuni de bucătărie internă care nu se văd, dar care ridică destul de multe probleme și îngreunează migrarea”, a explicat directorul Hidroelectrica.

Compania are printre cele mai bune oferte de energie electrică de pe piața concurențială pentru clienții casnici, 24,5 bani/kWh până în iulie și apoi 25 de bani/kWh, fără vreun abonament și, din acest motiv, a fost asaltată la începutul anului de cereri de la cei care își doreau să devină clienți, care au condus chiar la blocarea call-center-ului creat în acest scop.

Compania a anunșat suplimentarea liniilor în call center și a dat asigurări ca va procesa toate cererile în termenul legal de 21 de zile în care se poate schimba furnizorul de energie electrică pentru clienții casnici.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. În 2020, compania a obținut un profit de 1,45 miliarde de lei, la venituri de 3,78 miliarde.

 

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...