1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Hillary Clinton: "Nu mă grăbesc" să candidez pentru Casa Albă

Fostul secretar de Stat Hillary Clinton a recunoscut că duce o luptă interioară în vederea unei eventuale candidaturi la Casa Albă în 2016, dar a avertizat că este prea devreme să ia o decizie în acest sens, într-un interviu publicat luni de The New York Magazine, relatează AFP.

24 sep, 2013 | Mediafax

Se luptă cu ideea de a candida în alegerile prezidenţiale? "Da", răspunde ea în primul interviu amplu acordat presei după ce a părăsit administraţia Obama în februarie şi după peste patru ani de la eşecul în alegerile primare democrate din 2008 în faţa actualului preşedinte.

"Dar sunt în acelaşi timp pragmatică şi realistă. Cred că mi-am făcut o idee destul de bună despre provocările politice şi cu privire la guvernare cu care se confruntă liderii noştri şi voi face tot ceea ce voi putea, oriunde mă voi afla, pentru a promova valorile şi ideile de care ţara noastră are nevoie. Voi continua să evaluez care sunt factorii care mă influenţează şi mă vor împinge să iau o decizie sau alta", a declarat ea pentru revistă, pe a cărei copertă a fost publicată o fotografie cu o Hillary într-o dispoziţie ilară.

"Nu mă grăbesc. Cred că este o decizie serioasă, care nu trebuia luată cu uşurinţă şi este totodată o decizie care nu trebuie luată rapid. Aceste alegeri (prezidenţiale) vor avea loc peste trei ani, iar eu cred că (un anunţ acum) nu este bun pentru ţară. Este ca şi cum ai sta de vorbă într-o seară cu opersoană, iar ea se tot uită peste umărul tău să vadă cine mai este pe acolo, în timp ce tui îi spui ceva cu adevărat important. Poate că ai venit chiar expres să vorbeşti cu această persoană, dar ea vrea doar să ştie ce se va întâmpla după aceea. Am impresia că procesul nostru politic cam aşa arată în acest moment. Nu cred că este bine", a spus ea.

Hillary Clinton, care va împlini 66 de ani pe 22 octombrie, este implicată începând din februarie în Fundaţia Bill, Hillary şi Chelsea Clinton şi susţine, în plus, discursuri pe diverse teme, mai ales în domeniile drepturilor omului şi sănătăţii femeilor în lume.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO