1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Hollande şi Merkel, preocupaţi în legătură cu continuarea luptelor în Ucraina

Preşedintele francez, Francois Holande, şi cancelarul german, Angela Merkel, şi-au exprimat preocuparea în legătură cu continuarea luptelor în Ucraina în cadrul unei convorbiri telefonice, sâmbătă după-amiază, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, a indicat preşedinţia franceză într-un comunicat, relatează AFP.

14 iun, 2014 | Agerpres

Potrivit comunicatului, Hollande şi Merkel s-au declarat preocupaţi îndeosebi în legătură cu atacul care a provocat moartea a 49 de soldaţi ai armatei ucrainene sâmbătă dimineaţa.

Cei doi au subliniat ''importanţa de a se ajunge rapid la o încetare a focului în Ucraina''. ''Este vorba de a se crea condiţiile efective pentru o detensionare a situaţiei în teren, îndeosebi evitându-se trecerea peste graniţă a unor combatanţi şi arme şi făcând apel la separatişti să pună capăt luptelor'', se afirmă în textul comunicatului.

AFP aminteşte că un avion de transport militar a fost doborât în apropiere de aeroportul din Lugansk de către separatişti proruşi, un atac care afectează speranţele privind o detensionare a situaţiei ce apăruseră în ultimele zile după primele contacte dintre Kiev şi Moscova.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO