1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Holzindustrie Schweighofer primește certificarea internaţională că foloseşte numai lemn controlat, obţinut legal  

Compania a fost auditată timp de trei luni de auditori indepedenţi, rezultatul verificărilor făcând un institut internaţional de prestigiu din domeniul prelucrării lemnului să-şi dea girul pe bunele practici ale austriecilor

23 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer a primit Certificarea internaţională PEFC™, care garantează că lemnul folosit este controlat, obţinut în mod legal, din surse demne de încredere. „Pentru obținerea certificării, toate etapele lanțului de custodie trebuie să urmeze un ansamblu de reguli stricte – de la pădure, la fabrica de cherestea și până la produsul finit. Holzindustrie Schweighofer s-a supus din nou acestei verificări stricte prin auditori independenți, datorită faptului că organismul de certificare (Institutul de Cercetări Silvice Holzforschung Austria, Viena) a solicitat, în urma unui raport critic al unei organizații de mediu, un audit de urgență a tuturor locațiilor fabricilor de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer din România.

Rezultatul acestui audit special este disponibil acum în mod oficial și atestă faptul că Holzindustrie Schweighofer a respectat prevederile standardului PEFC CoC pentru achiziționarea masei lemnoase. Certificatul HFA-CoC-0018 a fost deci confirmat“, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit patronului Holzindustrie, Gerald Schweighofer, rezultatul acestei auditări confirmă  îndeplinirea standardelor internaționale de către companie. Astfel, acuzațiile aduse de o organizație de mediu potrivit cărora lemnul folosit ar fi obţinut din surse ilicite sunt neîntemeiate. „Cifrele, datele și faptele precum și evaluarea prin auditorul extern confirmă evident și cu maximă actualitate că instituim, în ceea ce privește proveniența lemnului prelucrat, mecanismele de control cele mai stricte pentru a asigura legalitatea provenienței lemnului", arată Schweighofer.

În cadrul auditării, în perioada martie 2015 până în iunie 2015 au fost efectuate controale la fața locului la fabricile companiei din Austria și România.


Holzindustrie Schweighofer este cea mai mare firmă din domeniul prelucării lemnului din ţară. Rulează anual circa 600 de milioane de euro şi are un profit de 100 de milioane de euro. Austriecii au aproape 3.000 de angajaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO