1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

Economie

Holzindustrie Schweighofer şi-a schimbat numele în HS Timber Group

Holzindustrie Schweighofer Group îşi schimbă numele în HS Timber Group, informează compania într-un comunicat, scrie Agerpres.

02 dec, 2019 | Agerpres

Cele trei fabrici de cherestea din România ale grupului (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv de la Siret, împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) vor funcţiona sub numele de HS Timber Productions, precizează compania.

De asemenea, fabrica de panel din Comăneşti va funcţiona sub numele de HS Baco Panels, potrivit sursei.

Motivaţia schimbării numelui este necesitatea ca numele Holzindustrie Schweighofer Group să fie uşor de înţeles, de pronunţat şi de reţinut pentru persoane de toate naţionalităţile, potrivit companiei. "HS Timber Group" îndeplineşte această cerinţă şi a fost ales pentru a promova operaţiunile internaţionale ale companiei - "timber" însemnând "cherestea" în limba engleză, precizează sursa.

HS Timber Group păstrează sloganul sloganul "Perfection in Timber" - "Perfecţiune în cherestea".

Schimbarea numelui nu afectează structura managerială, a acţionariatului, independenţa şi structura organizaţională a Grupului: HS Timber Group şi, prin urmare, filialele HS Timber Productions şi HS Baco Panels vor rămâne sub umbrela Evergreen Private Foundation (fosta Schweighofer Private Foundation), precizează compania.

HS Timber Group îşi are rădăcinile într-o afacere tradiţională de familie din Austria cu o experienţă de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului, iar în prezent compania activează preponderent în industria lemnului, dar, de asemenea, în comerţul cu material lemnos şi producerea energiei din surse regenerabile.

Grupul deţine trei fabrici de cherestea şi două fabrici de panouri în România şi o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproape 3.200 de angajaţi, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa, iar produsele grupului sunt vândute în peste 70 de ţări din întreaga lume

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO