HONOR dezvăluie tehnologia din spatele noului telefon flagship Magic5 Pro – FOTO

Brandul global de tehnologie HONOR distribuie imagini exclusive despre procesul de dezvoltare a telefonului flagship Magic5 Pro. Dezvăluit pentru prima dată la Mobile World Congress 2023, smartphone-ul se mândrește cu progrese semnificative în materie de design, ecran, fotografie și performanță. Compania arată detalii inedite despre practicile și facilitățile sale sofisticate de cercetare și dezvoltare.
Lidia Neagu - joi, 04 mai 2023, 18:42
HONOR dezvăluie tehnologia din spatele noului telefon flagship Magic5 Pro - FOTO

„Suntem mândri să prezentăm capacitățile tehnice care reprezintă motorul din spatele inovațiilor noastre centrate pe om”, – a declarat George Zhao, CEO al HONOR Device Co, Ltd. „Angajamentul nostru în cercetare și dezvoltare ne permite să proiectăm dispozitive revoluționare, precum HONOR Magic5 Pro. Ne angajăm să continuăm să dezvoltăm noi produse inovatoare adresate consumatorilor din întreaga lume.”

Echipat cu noul Image Engine, HONOR introduce un nou algoritm unic Falcon Capture în milisecunde, despre care susține că ”nu numai că permite unele dintre cele mai rapide viteze de captură de pe piață, ci și ridică standardele de claritate a imaginii”.

Testarea capabilităților de fotografiere cu autofocus ale Magic5 Pro

Pentru a realiza toate aceste dezvoltări, compania a înființat propriile laboratoare dedicate camerelor foto, unde se efectuează analize riguroase cantitative și calitative, ceea ce permite dezvoltarea algoritmului de inteligență artificială. Rezolvând numeroase provocări legate de fotografierea scenelor în mișcare cu diferite viteze, distanțe și condiții de iluminare, telefonul Magic5 Pro duce procesul de imagistică la un nivel complet nou. De exemplu, viteza de autofocalizare a crescut cu 245%, în comparație cu modelul anterior.

Testarea performanțelor HONOR Magic5 Pro împotriva vibrațiilor simulate

Dotată cu tehnologia Intelligent AI Recognition, noua funcție inovatoare AI Motion Sensing a smartphone-ului Magic5 Pro reprezintă o inovație remarcabilă ce permite utilizatorilor să captureze cel mai bun moment și în scenarii de mișcare. Pentru a realiza acest lucru, producătorul a colaborat îndeaproape cu Qualcomm Technologies pentru a exploata în întregime puterea de procesare a Qualcomm AI Engine, prin creșterea intervalului de cache la peste șase ori – de la 240 la 1500 milisecunde. Această îmbunătățire a capacității de procesare, împreună cu o rețea AI antrenată cu peste 270.000 de imagini, permite camerei HONOR Magic5 Pro să captureze cu ușurință momentele în mișcare.

Compania spune că a petrecut 18 luni să reconstruiască în totalitate HONOR Image Engine, cu o nouă arhitectură, cod sursă și algoritmi, pentru a exploata pe deplin puterea de procesare a platformei mobile Snapdragon.

Angajament pe termen lung pentru îngrijirea ochilor

Smartphone-ul Magic5 Pro este dotat cu tehnologia inovatoare Circadian Night Display și este primul smartphone care a obținut certificarea TÜV Rheinland Circadian Friendly. Funcția Circadian Night Display creează un efect de relaxare în timpul somnului, ajustând emisia de lumină albastră și asigurând o tranziție treptată a temperaturii culorilor nocturne într-un mod natural. Conform propriilor teste de laborator, această funcție poate stimula secreția de melatonină cu până la 20% în decurs de trei ore, contribuind la îmbunătățirea calității somnului utilizatorilor.

Testarea tehnologiei Circadian Night Display

Producătorul are un angajament de lungă durată în domeniul îngrijirii oculare, începând cercetarea tehnologiilor de îngrijire a ochilor încă din 2016. Recent, a efectuat cercetări ample, colectând date de la peste 10.000 de utilizatori, pentru a descoperi tehnologia optimă de atenuare a afișajului. Utilizând aceste cercetări, a dezvoltat funcția Dynamic Dimming, care a fost testată ca fiind eficientă pentru a reduce oboseala ochilor cu 18% după 45 de minute de utilizare.

„Expunerea la lumină afectează calitatea somnului și sănătatea, în special dacă petreci mult timp în fața ecranelor”, a spus Dr. Glen Jeffery, profesor de neuroștiință – Institutul de Oftalmologie, Facultatea de Științe ale Creierului de la UCL. „Modificarea ecranelor pentru a reduce disconfortul este esențială, iar dezvoltarea de către HONOR a ecranului circadian night display și a funcției de dynamic dimming a intensității luminoase este un pas important în această direcție.”

HONOR a investit peste 20 de milioane de dolari în echipamente de testare a calității la Centrul său de testare și conformitate globală (GCTC). Aceste echipamente avansate permit companiei să efectueze teste interne pentru a verifica peste 200 de standarde de testare a certificării, inclusiv certificarea Conformité Européenne (CE). HONOR depășește aceste standarde pentru a asigura cea mai bună calitate a produselor.

OTA Anechoic Chamber din cadrul HONOR – Global Compliance and Testing Center

Prin intermediul camerei in-house OTA Anechoic Chamber, HONOR beneficiază de un mediu de laborator perfect controlat pentru testarea experienței comunicațiilor mobile. În general, performanța OTA și valorile SAR sunt două concepte opuse și greu de echilibrat. Cu toate acestea, prin intermediul GCTC, HONOR reușește să ofere produse cu cea mai bună performanță de conectivitate din clasa sa, menținând o valoare SAR constant mai mică pentru a asigura siguranța utilizatorului. Valoarea SAR a HONOR este cu 35% mai mică decât cerința de conformitate. În plus, HONOR efectuează teste SAR pe fiecare lot de dispozitive și deține certificările SAR Smart-Transmit de la Qualcomm și SAR Vodafone, ambele foarte căutate în industrie.

Compania spune că aplică peste 260 de teste pe miile de componente incorporate într-un smartphone.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...