1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Horia Ciorcilă (Banca Transilvania), achitat în cazul de manipulare a pieţei de capital

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania a fost achitat în cazul de manipulare a pieţei de capital, decizia luată de Înaltea Curte de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă, se arată într-un comunicat al băncii.

02 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Ciorcilă, reconfirmat în acest an în fruntea CA al BT, a fost acuzat de procurorii DIICOT că ar fi manipulat piaţa bursieră prin vânzarea unor acţiuni ale Băncii Transilvania prin mai multe firme din Cipru care îi aparţineau, fără să notifice autorităţile. Alături de Ciorcilă a mai fost acuzat şi Claudiu Silaghi, decedat în timpul procesului.

"Am primit astăzi, cu bucurie, vestea că atât eu, cât şi celelalte persoane din acest dosar au fost achitate definitiv, de toate acuzaţiile formulate. A fost nevoie de peste 4 ani ca să demonstrăm că toate acuzaţiile au fost nefondate şi aberante. Acuzaţiile au fost total false şi, în ceea ce mă priveşte, am demonstrat în trei instanţe, pe bază de documente oficiale şi indubitabile, că nu am fost proprietarul firmei implicate în acele tranzacţii, că nu am dispus efectuarea lor şi că nu am încasat niciodată nimic din contravaloarea lor. În concluzie, a fost o enormă eroare de fapt din partea acuzatorilor.

Acest proces, intentat de procurorii DIICOT Cluj, a fost o încercare de a distruge nu doar companii clădite în 20 de ani de muncă, pasiune şi eforturi susţinute, ci şi de a afecta carierele şi familiile noastre. Rezultatul de azi este o mare victorie, dar, în acelaşi timp, un pios omagiu adus unuia dintre fondatorii băncii, dl. Claudiu Silaghi, care, din păcate, nu a rezistat acestei presiuni şi a decedat în cursul procesului", este citat Ciorcilă în comunicatul BT.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO