1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Hornbach vrea să reia expansiunea. Vizează Clujul, Sibiul şi Bucureştiul

Retailerul de bricolaj Hornbach analizează extinderea reţelei la Cluj şi Sibiu şi nu exclude un nou magazin în Estul Capitalei. Compania a raportat anul tercut o creştere cu 10% a numărului de vizitatori. 

27 oct, 2014 | ECONOMICA.net

Retailerul de bricolaj Hornbach are în plan reluarea expansiunii, astfel că analizează intrarea pe piaţa din Sibiu şi Cluj. Totodată, compania ar fi interesată să inaugureze şi un al treilea magazin în Bucureşti, în zona de Est. "„Încă de la intrarea pe piaţa locală, în 2005, ne îndreptăm atenţia către oraşe cu peste 300.000 de locuitori care să permită realizarea unei cifre de afaceri corespunzătoare cu investiţiile efectuate. Astfel, pe lista noastră se află în acest moment oraşe precum Cluj, Sibiu, neexcluzând însă nici Estul Capitalei", a declarat Mugurel – Horia Rusu, director general al Hornbach România. 

Hornbach operează în momentul de faţă cinci magazine, dintre care două în Bucureşti, în Militari şi Berceni, şi câte unul în Baloteşti, Braşov şi Timişoara.

Compania a înregistrat, în prima jumătate a anului financiar curent (martie 2014 – februarie 2015), o creştere cu 10% a numărului de clienţi datorită strategiei bazate pe orientarea către client, consiliere profesională şi preţuri competitive din perspectiva raportului la calitatea produselor. „Anul în curs ne-a reconfirmat, o dată în plus, că strategia Hornbach este una câştigătoare pe piaţa locală. Astfel, în ultima perioadă am înregistrat o creştere cu 10% a numărului de clienţi, semnalele fiind astfel pozitive privind evoluţia noastră", a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România. 

În 2013, compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro. 

Magazinele Hornbach au o suprafaţă de aproximativ 22.000 de mp fiecare şi oferă în jur de 120.000 de artico,e diferite, dintre care 60.000 pe stoc, iar restul la comandă. Totodată, unităţile Hornbach dispun de o zona de Drive-In de 8.500 mp şi de una special dedicată animalelor de companie şi grădinii de 5.600 mp.

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 ţări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), operând 145 de magazine.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO